x

MUP ZDK

Oglasila se policija o smrti mladića Almedina Dugalića iz Tešnja!

Dežurna služba Policijske stanice Tešanj prekjučer je u 05:15 sati putem telefona od strane medicinskog osoblja Službe hitne medicinske službe Doma zdravlja Tešanj obavještena da je oko 4 sata u njihove prostorije, u pratnji roditelja, dovezeno lice D.A., rođeno 2004. godine, iz Tešnja, zbog težih zdravstvenih tegoba, koje su po izjavi roditelja nastale nakon rođendanske zabave njihovog sina kojoj je prisustvovalo više lica.

Zbog ugroženog zdravstvenog stanja, lice D.A. je iz Službe hitne medicinske pomoći Tešanj hitno upućeno na daljnje liječenje u Opću bolnicu Tešanj, u Tešnju, gdje je oko 07,00 sati i preminulo.

O događaju je odmah obaviještena dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koja je izašla na lice mjesta, zajedno sa službenicima kriminalističke policije, te rukovodila uviđajnim radnjama u porodičnoj kući preminulog. Tokom uviđaja, lice mjesta je kriminalistički obrađeno, te su fotografisani i izuzeti određeni predmeti i tragovi koje će biti predmetom daljnjih vještačenja i kriminalističke obrade.


U prostorijama Policijske stanice Tešanj, uz prisustvo i nadzor kantonalne tužiteljice, provedene su određene kriminalističko-istražne radnje tokom kojih su saslušana tri lica u svojstvu svjedoka, te se obavljaju razgovori i sa drugim licima koja se mogu dovesti u vezu sa predmetnim događajem.


Po naredbi kantonalne tužiteljice, dana 09.05.2022. godine, u prosekturi Kantonalne bolnice Zenica, u Zenici, obavljena je obdukcija tijela preminulog D.A., tokom koje će biti uzeti uzorci krvi i urina za potrebe daljnjih vještačenja i utvrđivanja uzroka smrti lica.

Policijski službenici Policijske stanice Tešanj, u saradnji sa dežurnom tužiteljicom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nastavljaju sa poduzimanjem mjera i radnji na dokumentovanju navedenog događaja, te utvrđivanju svih okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica, kazali su iz policije.

.

.

Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.