x

Dobili i kaznu od 3000 KM

OKK Čelik izbačen iz lige, naredne tri sezone ne mogu igrati u bh. eliti

Kao što smo ranije i pisali, danas je to postalo i zvanično. Košarkaški klub Čelik je kažnjen novčano sa 3.000 KM te zabranom nastupa u bh. eliti naredne tri godine, odluka je komesara takmičenja Bože Bošnjaka.

Čelik je službenim rezultatom 0:20 izgubio i gostujući meč prethodnog kola, u kojem su trebali gostovati kod tuzlanske Slobode, ali tada su dobili novčanu kaznu u iznosu od 1.500 KM. Zbog toga što nisu odigrali ni pomenuti susret 13., posljednjeg kola prvog dijela sezone u Prvenstvu BiH, meč je također registriran službenim rezultatom 0:20 za Posušje, a odluka komesara je i da se “brišu postignuti rezultati OKK Čelik za sezonu 2021./2022.”.

Od početka sezone klub se borio s finansijskim problemima, a klub su napustili skoro svi igrači i šef struke Josip Pandža. Ove sezone su ostvarili samo jednu pobjedu i to protiv sarajevske Bosne, dok su ostale utakmice izgubili.


OKK Čelik će tako samo nakon sezone i pol provedene u najvišem rangu takmičenja ponovo igrati u A1 ligi najmanje tri naredne sezone, a klub očekuje rješavanje brojnih dugova, ali imenovanje novog rukovodstva, iako se još ne zna ni kada će biti održana Skupština kluba.


Koliko je rasulo u klubu potvrđuje i činjenica da se još nisu ni obratili sa "nekim" saopćenjem za javnost, te konačno obavijestiti javnost o stanju u klubu i razlozima zbog kojeg će naredne tri sezone igrati u nižem rangu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.