x

sarajlije uvjerljive

OKK Spars razbio Split

OKK Spars razbio je na Grbavici Split rezultatom 96:58 u susretu 16. kola ABA lige.

Dolaskom Almira Hasandića i Kenana Bajramovića tim Marka Trbića je dobio mnogo u napadačkom dijelu tima, a večeras su to na svojoj koži osjetili košarkaši Splita koji su razbijeni na Grbavici.

Već nakon prve dionice bilo je jasno da domaće zanima samo pobjeda u ovom susretu. Imali su prednost 26:17, a gosti nisu imali pravi odgovor na igru domaćih košarkaša.

Bez većih problema Spars je držao prednost u drugoj dionicu. Nisu Splićanima dopustili da im ugroze vodstva, a razlika nakon 20 minuta igre bila je 10 poena, 45:35.

Sve dileme oko pobjednika riješene su već nakon treće dionice. Domaći su potpuno razbijali rivala, a na ulasku u posljednjih deset minuta večerašnje utakmice bilo je 22 razlike u korist Sparsa, 71:49.

Nisu domaći spuštali gas ni u posljednoj dionici. Naprosto su demolirali hrvatskog velikana i bilo je samo pitanje sa kojom će razlikom dobiti ovaj meč. Na kraju je bilo plus 38, 96:58.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nemanja Protić sa 18 poena, Almir Hasandić je dodao 14, a Draško Albijanić 13 poena. Kod Splita Michael Cobbins je ubacio 14 koševa i imao je osam skokova.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.