x

SPORTISTI ZA ŽIVOT

Okončana humanitarna akcija: Zeničanin kupio Džekin dres za 10 000 KM!

Udruženje Pomozi.ba je održalo veliku humanitarnu aukciju na kojoj su za 10.000 KM prodali potpisani dres kapitena reprezentacije BiH Edina Džeke.

Početna cijena iznosila je 150 KM, a na aukciji je pobijedio Ermin Bureković iz Zenice.

Sav prihod od aukcije ići će u humanitarne svrhe, tačnije u "fond Sportisti za život", kojeg su protekle godine osnovali Edin Džeko i nekadašnji kapiten košarkaške selekcije BiH i predsjednik KSBiH Mirza Teletović. Iz tog fonda, za potrebe liječenja oboljelih bh građana, već je podijeljeno više od 90.000 BAM.


“Odlučio sam se učestvovati u ovoj humanitarnoj aukciji, kako bih uradio još jedno dobro djelo. Imam veliku želju da pomažem bolesnima i siromašnima u Bosni i Hercegovini, a u potpunosti vjerujem Udruženju Pomozi.ba, koja to radi na najtransparentniji mogući način. Uz to, nagrada je i dres Edina Džeke, koji će zauzeti posebno mjesto u mojoj firmi, jer je i on jedan veliki čovjek, koji često pomaže našem narodu”, kazao nam je Ermin Bureković.

Najveći konkurent za kupovinu dresa Intera sa potpisom Edina Džeke, bio Edis Husić, koji je nedavno, također u humanitarne svrhe, na aukciji kupio dres Smaila Prevljaka. Ovaj put, Bureković je bio uporniji i iz Udruženja Pomozi.ba mu se srdačno zahvaljujemo na ovom velikom humanom gestu.


Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.