x

Olivera Jevtić i Stenli Kipruto pobjednici prve 'Vitalia Banjalučke desetke'!

Olivera Jevtić i Stenli Kipruto su na tronu prve 'Banjalučke desetke'. Srpska atletičarka dionicu od 10 km istrčala je za 33:15 minuta, dok je trkač iz Kenije slavio sa vremenom 30:17 minuta.

Drugo mjesto u muškoj kategoriji osvojio je reprezentativac BIH Osman Junuzović,dok je treću poziciju zauzeo Petar Bratulić. Drugo mjesto u ženskoj kategoriji pripalo je Bojani Bjeljac iz Hrvatske, dok je treća na cilj stigla Sandra Šrut.

U trci 'GoPro 5K' naslovnog sponzora kompanije Prointe slavili su Nemanja Cerovac i Katarina Vukančić..

Drugo mjesto u ženskoj kategoriji na 5 km zauzela je Lucija Kimani, dok je na trećoj poziciji završila Biljana Cvijanović. U muškoj kategoriji na 5 km drugi na cilj stigao je Stefan Ćuković, a treći je bio Belmin Mrkanović.

Nagradu za najboljeg Banjalučanina i Banjalučanku osvojili su Nataša Atlatić i Davor Vidović.

Proglašenjem najboljih trkača i dodijelom nagrada zvanično je završen sportski dio festivala 'Run&More Park'. Dan ranije održana je Kup trka na 1200 metara na trim stazi u parku 'Mladen Stojanović' u kojoj su najbolji rezultat ostvarili Aleksandra Roljić i Stefan Ćuković.

Prvi 'Run&More Park' festival, nakon sportskog nadmetanja, nastavljen je u dobrom raspoloženju. Banjalučani su uživali u pikniku i koncertu banjalučkog benda 'Ultrazvuk', a dan ranije održan je veliki party u club Rudi na kojem su nastupili DJ-evi Danijel Čehranov aka Last95 iz Beograda, Yakka iz Zagreba, te Nebs Jack i Vladimir Mačkić – Maca iz Banjaluke. Banjalučani su i ovog septembra trčali trku zadovoljstva 'Nektar Fun Run', a oni najhrabriji okušali su se u zabavnim trkama i takmičenjima.

Učesnici festivala su trčali, plesali, pjevali, ispratili ljeto u odličnom raspoloženju, i pokazali humanost i zajedništvo. Humanitarni dio festivala naziva "Trčimo za one koji to ne mogu" prikupljena su sredstva za korisnike Servis centra 'Dajte nam šansu-Zvjezdice' i Dnevnog centra za lica sa autizmom “Djeca svjetlosti”.

Festival 'Run&More Park' podržale su brojne društveno odgovorne kompanije, koje u svom radu posebnu pažnju posvećuju razvoju sporta i promociji sportskih vrijednosti. Mlijekoprodukt sa brendom Vitalia kao generalni sponzor Banjalučke desetke, Prointer ITSS kao generalni sponzor trke Go Pro 5k, i kompanija Banjalučka pivara kao sponzor trke zadovoljstva sa svojim brendom 'Nektar'. Oficijelna voda festivala bila je 'Vivia', dok su Tropic i mojMarket ponudom svojih proizvoda omogućili da se trkači okrijepe nakon sportskih aktivnosti.

Organizatori festivala 'Run&More Park' su Support marketing centar, Atletski klub Banja Luka i Atletski klub invalida Vrbas. Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi RS i Grad Banjaluka.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.