x

Nakon turnira u Žabalju i kampa u Zaostrogu

Omladinske selekcije KK Promo nastavile sa radom

Nakon uspješnog odlaska na turnir u Žabalj, te boravka nekoliko mladih košarkaša na košarkaškom kampu OKK „Spars“ u Zaostrogu, omladinske selekcije KK „Promo“ su, u ponedjeljak, 16. jula, nastavile s radom.

Na prvom treningu dječacima su predstavljeni novi treneri omladinskih selekcija, igrači prvog tima Mersudin Kurić Ćiri i Amer Čaluk. Pored njih dvojice, u rad sa omladinskim selekcijama aktivno će se uključiti i kondicioni trener prvog tima, Branimir Bane Dinjaški.


Zadatak da, u tehničkom i stručnom pogledu, maksimalno pomogne novom trenerskom dvojcu dobio je i sekretar kluba, Kenan Jugo. Također, značajan doprinos radu s omladinskim selekcijama dat će i trener prvog tima, Ahmet Pašalić. Uprava ovog kluba daje maksimalnu podršku radu pomenute petorke, te očekuje od njih da, prije svega, kod dječaka razvijaju sportski duh i timsko drugarstvo, da ih usmjere ka pravilnom fizičkom i mentalnom odrastanju, te, na kraju, da neke od njih uskoro gledamo u dresu prvog tima.


S takvim ciljevima bit će obezbijeđeni maksimalni uvjeti neophodni za rad, te će se trenerima omogućiti i njihovo stalno stručno usavršavanje. Radu omladinske škole košarke KK „Promo“ podršku i stručnu pomoć dat će i naši sportski prijatelji i partneri, najznačajniji rasadnik košarkaških talenata u posljednjoj deceniji u BiH, OKK „Spars“ Sarajevo.


Sudeći po odličnoj atmosferi koja je vladala na prvom treningu nakon pauze, od jeseni nas očekuje još jedna uspješna sezona „dječaka s Vrbasa“ u Omladinskoj ligi SBK. Također, neki od talentovanih mladih igrača od jeseni će početi igrati značajnije uloge i u utakmicama prvog tima KK Promo.



(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.