x

DETALJI TRAGEDIJE U BEOGRADU

On je pao, on je pao! Majka dječaka koji je pao sa 7. sprata čupala kosu i ponavljala jednu rečenicu!

Dječak (3) poginuo je jučer oko 12 sati pošto je pao sa sedmog sprata zgrade na Paliluli u Beogradu, a kako saznajemo, u trenutku nesreće bio je u stanu s bakom i dekom.

Prema riječima izvora, dječak je u stanu živio sa ocem, majkom i starijim bratom. Mališan je navodno bio bolestan, pa su baba i deda pomagali oko liječenja i često dolazili da ga čuvaju.

- Čuli smo da je dijete palo s terase, koja je zastakljena. Navodno, na toj terasi se nalazi krevet i pretpostavlja se da se dijete igralo, te da je u jednom trenutku uspjelo da s kreveta preskoči prozor, koji je odmah pored. Čuli smo da je hiperaktivno dijete u pitanju - objašnjava izvor Kurira.


Foto: Kurir

Kako dodaje, mališan je pao direktno na beton, a po dolasku Hitne pomoći davao je znake života.

- Na mjesto nesreće odmah su izašli patrola policije i ekipa Hitne pomoći. Dijete je bez svijesti odmah prevezeno u bolnicu na reanimaciju. Nažalost, poslije dva sata konstatovana je smrt - objasnio je izvor Kurira.

- Nekoliko prolaznika pokušalo je da pomogne nesrećnom dječaku, a njegovi deda i baba su bili sve vrijeme tu.


Kako su za Kurir ispričali stanari zgrade na Paliluli i očevici nesreće, sve ih je prepao stravičan prasak.

- Jako je puklo nešto, a onda sam čuo jaukanje i kuknjavu. Pogledao sam kroz prozor i vidio dijete da nepomično leži na pločniku. Oduzeo sam se jer u zgradi ima mnogo djece i odmah sam znao šta se dogodilo - kaže stanar višespratnice.

Nakon što je vozilo Hitne pomoći odvezlo dijete, majka je ostala ispred zgrade sa dječakovim dedom.


- Žena koja živi u ulazu pored čekala je taksi kada je vidjela dječakovu majku kako plače i čupa kosu i ponavlja jednu rečenicu: "On je pao, on je pao." Žena im je ponudila prevoz do Urgentnog centra - pričaju stanari zgrade i dodaju:

- Dječakova baba bila je sudski vještak mnogo godina. Kad je došla ljekarska ekipa, baba je rekla nešto od čega su se svi zaledili: "Nećete moći da ga oživite, nema nikakvih znakova života."

I Radica Šarčević, komšinica iz zgrade preko puta, vidjela je šta se dogodilo.


- Šetala sam psa i zastali smo na sekundu kada je nešto puklo, strašan pljasak se čuo, prepala sam se i pas je skočio od straha. Okrenula sam se i vidjela dijete kome su ruke poplavile, a nogice su mu bile blijede kao krpa. Potom su dvije žene izletjele uplakane - priča žena koja je bila svjedok.

- Nakon što su sišle te dvije žene, naišao je i dječakov deda. Počeli su da vrište jedni na druge o tome da li su vrata i prozori od terase bili zatvoreni i kako ih je dječak otvorio. Došla je Hitna pomoći, ubacili su dječaka u sanitet i odvezli ga, sve vrijeme je bio u nesvijesti, nije reagovao na to što su ga dozivali i tako bez svijesti je i odvezen u bolnicu.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.