x

ONA JE TREBALA MODNOJ SCENI BiH: Lejla Tuzlić će se na Fashion Week-u predstaviti glamuroznim haljinama!

Lejla Tuzlić je mlada dizajnerica čiju ćemo debitantnu kolekciju moći vidjeti na 39. Nivea Fashion Weeku, 16. novembra u Hotelu Holiday.

``Inspirisana sam bila svojom dugogodišnjom željom da se počnem zvanično baviti dizajnom, iz tog razloga sam svoju kolekciju nazvala simbolično`Desire`. U ovu kolekciju sam uložila puno vremena, ljubavi, truda pa se nadam da će to svi koji vole modu znati prepoznati``, kaže lijepa Lejla koja je svoje kreacije već pokazala brojnim javnim ličnostima koje su se oduševile onim što su vidjele.

 

Kolekcija ``Desire`` je rezultat Lejline mašte i ljubavi: ``Sa osnovama dizajna upoznala je moja divna mentorica i prijateljica Amina Hasanbegović. Sve moje haljine su pravljene za svečane i glamurozne događaje poput red carpeta.``

 

Svi koji su vidjeli njene haljine rekli su da nikad ne bi pomislili da se radi o nekome ko će predstaviti svoju prvu kolekciju jer su haljine upravo to, za crveni tepih, ali onaj u svjetskim metropolama.

 

Lejla je veliki perfekcionista pa je vodila računa o svakom detalju. Sutra već bira modele koji će nositi njene kreacije, a osim manekenki, izabrala je i dvije javne ličnosti koje će se prošetati modnom pistom u Lejlinim haljinama: ``Izabrala sam dvije zgodne i lijepe dame, ali ko je u pitanju, vidjet ćete u četvrtak``, zagonetno govori Lejla kojoj je sestra Amila Tuzlić bila veliko ohrabrenje za ovaj korak u životu:``Amilin uspjeh mi je bio vjetar u leđa i dokaz da uvijek treba slijediti svoje snove. Ona i njen Beauty Studio Tuzlić bit će zaduženi za kompletan make up i frizure svih učesnica moje revije.``

 

Dok smo razgovarali sa Lejlom, pokazala nam je svoje kreacije u koje se sve žene zaljubljuju na prvu. Što duže gledate njene kreacije, sve više se oduševljavate svemu onome što je napravila, pa se zaključuje da je našoj modnoj sceni definitivno trebala jedna Lejla Tuzlić.

 

Predstavljamo vam, ekskluzivno, tri njene kreacije.

(Senzacija.ba)