x

OneLife Rally i Ankora uručili donaciju i poklone štićenicima Zavoda Pazarić!

Predstavnici kompanija OneLife Rally i Ankora danas su zajednički uručili donaciju i poklone štićenicima Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i odraslih Pazarić, a u sklopu “X-Mas run” događaja.

“OneLife - X-Mas Run” je događaj koji kompanija OneLife Rally organizuje sa svojim lokalnim partnerima u zemljama Balkana, a sve sa ciljem dobrotvornih akcija domovima i udruženjima kojima je potrebna materijalna i finansijska podrška.

Ovaj događaj uključuje posjete domovima i udruženjima u nekoliko gradova i zemalja, a Sarajevo je bilo jedna od stanica na njihovoj ruti. Osnovna ideja projekta jeste doprinijeti ostvarenju spomenutog društveno odgovornog cilja, unijeti tračak nade među one koji imaju zdravstvenih poteškoća ili osjećaju nedostatak obitelji, topline i ljubavi koju ona pruža.

U saradnji sa sa IT kompanijom Ankora, u okviru posjete glavnom gradu Bosne i Hercegovine, posjetili su štićenike u Domu Pazarić i upriličili finansijsku podršku, te dodjelu poklona za preko 340 štićenika zavoda.

Štićenici Zavoda su djeca i odrasli narušenog duševnog zdravlja koja nisu u mogućnosti samostalno brinuti o sebi. O njima se brine oko 150 uposlenih u tri objekta Zavoda, pokušavajući im osigurati što bolji i bezbrižniji život.

Samir Suljagić, direktor JU Zavoda Pazarić je predstavnicima Ankore i OneLife Rally-a podijelo iskustva i probleme sa kojima se susreće ova ustanova, te se simboličnim poklonom u vidu umjetničkih rukotvorina štićenika zavoda zahvalio njihovim predstavnicima na srdačnoj podršci.

OneLife Rally nastavlja svoje putovanje i dalje, posjećujući gradove regiona, a sljedeće stanice su Split, Dubrovnik, Priština, Skoplje i Beograd, gdje će nastaviti pružati materijalnu, ali i moralnu podršku onima kojima je to najviše potrebno.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.