x

talenat ih izvukao iz bijede

Oni nisu imali ni za pljeskavicu, pa su otkrili šta je bakšiš: Živjeli su na hljebu i vodi, a danas uživaju u svili i kadifi!

Pojedine domaće zvijezde rasle su i stasavale u potpunoj bijedi i siromaštvu. U tom periodu nisu mogli ni da sanjaju kakav će uspjeh jednoga dana doživjeti.

Lepa Brena svojevremeno je ispričala kako je na početku karijere bila više gladna nego sita, te da je postojao period od pola godine kada je živjela samo na jogurtu i hljebu.

"Doslovno sam bila gladna kada sam otišla u Beograd da studiram turizam i tamo provela šest mjeseci gladna. Sjećam se kako sam očajnički štedjela novac da mogu na ekskurziju u Kupare pokraj Dubrovnika. Jela sam hljeb i jogurt, pa ako sam htjela slatko malo sam pošećerila. Jednog dana sam totalno pokisla i na košavi stajala na autobuskoj stanici, gladna i jadna, a uz noge mi se stisnuo neki mali pas. Drhtali smo od hladnoće, nebo je proparala munja i kao da mi je prosvijetlila mozak. Rekla sam sebi: 'Nemam novca ni za knjige ni za hranu, od danas uzimam život u svoje ruke.' Vratila sam se u Brčko i srela sastav s kojim sam kasnije i nastupala i rekla im: 'Pjevačica vam je sjajna, ali ja sam bolja', Saša Popović je podigao naočare i to je bilo to", ispričala je ona, za koju nije sve u bogatstvu i velikom kućama.


Pjevačica Zorica Brunclik nije krila da je odrastala u bijedi i siromaštvu, uprkos tome što je očeva porodica bila jako bogata. Folk zvijezda je živjela sa majkom i trojicom braće, a u raskoši kod oca je samo povremeno uživala.


"Mama Zlatija je sama brinula o meni i trojici braće. Živjeli smo u najvećoj bijedi jer je majka imala jadnu platu. Ne postoji ništa čega bih voljela da se sjetim iz tog perioda, što ne znači da ga se stidim. Bila sam najstarija i jedino žensko u porodici. Pošto su se moji roditelji veoma rano rastali, mama je živjela u Smederevu, otac u Beogradu, a ja sam rasla okružena siromaštvom ali i bogatstvom. Otac me je odvodio i ostavljao po nekoliko mjeseci kod svoje prebogate familije, samo da bi mami napakostio. Kod njegovih sam živjela kao bubreg u loju, nosila najbolju odjeću, jela najfiniju hranu…Poslije određenog vremena mama bi dolazila po mene da me vrati kući, a ja sam je tada najviše mrzila, jer me vraćala u siromaštvo", priznala je Zorica jednom prilikom.


Emina Jahović danas ima i više nego dovoljno, u odnosu na to kako je odrasla. Pjevačica je jednom ispričala da njeni roditelji, iako ljekari, nisu bili svrstavani u bogate. Iz tog razloga, kako je istakla, ona nije hirovita. Voli da potroši, ali na ono što joj zaista treba.


"Moj otac i majka nisu imali neko nasljedstvo iza sebe, a kao ljekari nisu svrstavani u bogate i imućne. Sjećam se, kada su manje-više svi ljudi u Srbiji živjeli teško, da nam je, recimo i paradajz bio luksuz. Gledala bih tako, kao dijete, u nekim situacijama komšije kako ga jedu. Kinder-jaje, gumene bombone i čokolade koje pucketaju u ustima… Sve to mi je bilo nedostižno u djetinjstvu. U vremenima previranja i ratova, moja mama je stavljala u zamrzivač mlijeko i jogurt, koje nismo smjeli da diramo, već smo čuvali za crna vremena. A bila sam prava djevojčica, obožavala sam sjajne haljinice, koje sam nasljeđivala od svoje starije sestre… Zato sada, kada imam, nikada se ne rasipam. Volim da kupim, ali samo ono što ću da nosim, nemam hirove", prisjetila se Emina prošlosti jednom prilikom.


Suzana Jovanović, žena Saše Popovića, otkrila je svojevremeno u kakvim je uslovima živjela prije nego što se proslavila.

"Ja sam dijete sa sela, iz jedne radničke porodice, samo tata je radio. Uvijek volim to da istaknem, jer sam zbog te situacije postala bolji čovjek i znam da cijenim sve ovo što danas imam", kaže pjevačica i dodaje da se ne stidi posla koji je nekad radila: "Nikad se nisam stidjela da kažem da sam brala jabuke i trešnje za dnevnicu, sa mojima kopala kukuruz, kupovala stvari na buvljaku. Jednostavno, to je normalno, koliko ste para imali, toliko ste mogli da kupite", rekla je ona.


Vesna Đogani prije nego što je postala pjevačica a potom i gospođa Đogani, živjela je u jako skromnim uslovima čega se ne stidi.

"Da, bila sam siromašna djevojčica, sa velikim snovima i bogatom maštom! Zar neko može da te osudi samo zato što si živjela ispod mosta? Imala parče hljeba i parče neba. To nije sramota. Ako neko želi da vas zato što ste siromašni i zato što nemate, to nije lijepo - kroz suze je ispričala Vesna.

"Kad sam prve pare zaradila otišla sam i kupila pet parfema bila sam presrećna što mogu da kupim ne jedan nego pet kao pravo seljače" rekla je Vesna.


Petočlana porodica Tanje Savić živjela je od jedne plate sve dok Tanja nije postala "Zvezda Granda", Tanja je kasnije nadomjestila svojoj porodici sve ono što nisu imali dok su živjeli u teškoj materijalnoj situaciji.


Pjevačica Jana Todorović otkrila je detalje djetinjstva koje do sada niko nije znao. Naime, Jana je svoju bogatu karijeru započela od rane mladosti, pa je priznala da je sa 13 godina krenula da pjeva.

- Svi su bili u čudu kako žensko dijete da uđe tako rano u kafanu, ja to tada nisam razumjela, ali mojih roditeljima nije bilo lako. Tata nas je vozio na sve nastupe. Dovoljno mi je bilo da mi tata da za jednu pljeskavicu. Honorar ne znam koliki je bio, ali negdje oko 10 maraka, to je danas oko 5 eura. U to vrijeme je moj brat krio novac, nikome to nije dao, kada zafali, ja sam tražila od njega – zaključila je Jana i priznala da je najviše voljela da sluša Šemsu Suljaković kada je bila mala.


Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.