x

OPASNOST: Evropa se sprema za udar uragana Ema!

Hladan talas i snježne padavine poremetili su drumski i vazdušni saobraćaj širom Britanije, a irski mediji izvještavaju da su u Dablinu rasprodate skoro sve količine hljeba, mlijeka i krompira u iščekivanju naleta oluje "Ema".

Temperatura se spustila na minus 15 stepeni Celzijusa. Ovo je jedan od najhladnijih dana za ovo doba godine u posljjednje tri decenije.

Na stotine škola je zatvoreno, javni saobraćaj jedva funkcioniše, otkazano je na stotine letova, a i iz željeznice su upozorili putnike na moguća kašnjenja.

Irski portali su objavili da je u supermarketima pomama za hljebom, mlijekom i krompirom, kao i da su u pojedinim prodavnicima sve količine te robe prodate.

U Irskoj je objavljeno najviše, crveno upozorenje za pet oblasti u istočnom dijelu, uključujuć i Dablin, gdje je tokom noći napadalo između pet i 10 centimetara snijega.

Meteorolozi u Škotskoj najavljuju da se u višim dijelovima Škotske očekuje i do 40 centimetara snijega, a u Irskoj se očekuju najveće snježne padavine od 1982. godine.

Zapadnom dijelu Engleske se iz Portugalije i Francuske očekuje i dolazak oluje "Ema" koja bi donijela još snježnih padavina.

Od Baltika do Mediterana, Evropa je i dalje na udaru ledenog talasa iz Sibira, koji je od petka odnio najmanje 24 života, i to u Poljskoj, Francuskoj, Češkoj Republici, Rumuniji, Italiji i Estoniji.

Talas hladnoće britanski mediji nazivaju "Zvijer sa Istoka", Holanđani "Sibirskim medvjedom", Šveđani "Snježnim topom", dok je u Francuskoj poznat kao "Moskva-Pariz".

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.