x

Oaza za odmor

Opatija, biser Kvarnerskog zaljeva

Grad krase brojni parkovi, stare vile, šetališta i plaže.

Opatija je smještena u blizini Rijeke i parka prirode Učka. Zbog svog jedinstvenog položaja nudi izvrsne sadržaje bilo ljeto ili zima – možemo slobodno reći kako se ponude iz grada Opatije protežu na cijelu godinu.

Grad krase brojni parkovi, stare vile, šetališta i plaže. Pored prirode, ono što Opatiju čini tako lijepom su hoteli i njihova arhitektura za koju možemo reći da je izrazito neobična.


Opatija je jedno od najpopularnijih mjesta na Jadranu. Nekada je to bilo omiljeno zimovalište europske elite i plemstva, poznato po svojim uređenim parkovima, malom botaničkom vrtu, brojnim ugodnim restoranima kao i modernim hotelima.

Opatija je prije svega turistički gradić koji se od ostalih gradova na našoj obali izdvaja najviše zbog svoje životopisne povijesti. Karakterizira ju submediteranska klima što znači da je hladnije nego u Dalmaciji, s malo više padalina, ali to svakako ne umanjuje ljepotu ovog grada.


Grad Opatija nudi brojne sadržaje koji su jednako tako privlačni za cijelu porodicu koliko i za mlade parove željne romantike. Ljetovanje u ovom slikovitom gradiću prije svega bismo preporučili onim osobama koje su ljubitelji nečeg tradicionalnijeg, odnosno koje su ljubitelji povijesti i onog što ona nosi sa sobom.

Kad malo bolje pogledate, imate dojam kao da ste zapeli negdje u prošlosti, a opet, s druge strane imate mogućnost uživati u stvarima iz suvremenog života. Možemo slobodno reći da je Opatija zapravo kombinacija povijesti, sadašnjosti i budućnosti koju svakako ima.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.