x

Opel Astra se vraća u Rusiju

Njemačka marka potvrdila je povratak Astre u Rusiju.

Ovaj kompaktni model nestao je iz najveće zemlje na svijetu prije nekog vremena, a Opelova prodaja spala je na gotovo minimalni nivo na ovom tržištu.

No, Stellantis želi da osnaži svoje prisustvo u Rusiji, gdje uz domaću Ladu dominiraju Kia i Hyundai, a Opelu je namijenjena uloga predvodnika u invaziji na tamošnje tržište. Tako će nova generacija Astre biti dostupna i ruskim kupcima.


Proizvođač iz Riselshajma potvrdio je da će prodaja ovog modela iz C segmenta startovati naredne godine. Tamošnji mediji ističu da je očekivano da početna cijena Astre u Rusiji bude oko 2 miliona rubalja, što je malo manje od 24.000 evra.


Očito je da Opel ima ozbiljna očekivanja od Astre u cijeloj Evropi. Osim hečbek varijante, potrošači mogu odabrati i karavan, a prema nekim izvještajima ovaj automobil trebalo bi da dobije i karavansku izvedbu sa uvećanim odstojanjem od tla.

Za sada nije poznato koje će sve verzije biti dostupne ruskim kupcima, kao ni šta će sve Opel ponuditi što se tiče palete motora, prenosi AutoRepublika.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.