x

Seria A

Opet cirkus oko VAR-a; poništen penal protiv Juventusa

Bernardeschi presudio 'svojima', Buffon upisao 500. utakmicu u talijanskom prvenstvu, a Juve je u posljednjih 16 utakmica primio samo jedan gol

Juventus je u 24. kolu talijanske Serie A u Firenzi slavio s 2:0 kod Fiorentine, a 500. nastup u dresu stare dame (Serie A i Serie B) upisao je legendarni Gianlugi Buffon.

Fiorentina je u ovaj dvoboj ušla sa samo jednom pobjedom u posljednjih šest kola, dok je Juve u posljednjih 15 utakmica upisao 13 pobjeda uz samo jedan primljeni gol.

A susret je opet obilježila kontroverza oko video tehnologije! U 18. minuti sudac je, naime, nakon (dvojbenog) igranja rukom Chiellinija prvo dosudio jedanaesterac za Fiorentinu, no igrači Juventusa su vršili pritisak na glavnog suca Marca Guida koji je nakon tri minute, u dogovoru s pomoćnim sucima te uz pomoć VAR tehnologije, dok je igrač Fiorentine već namjestio loptu na bijelu točku i čekao da pukne, ipak promijenio mišljenje te opravdano dosudio zaleđe!

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Dias u 38. minuti kada je nakon odlično odigrane kontre silovitim udarcem pogodio vratnicu. Na poluvrijeme se otišlo bez golova, a Juventus je u prvom poluvremenu uputio samo jedan udarac, a posljednji put igrači Massimiliana Allegrija su takav učinak zabilježili u augustu 2015. godine protiv Rome.

Iz prve prave prilike u drugom poluvremenu Juventus je došao do vodećeg gola. Prekršaj na rubu kaznenog prostora u 56. minuti napravio je Badelj, a nakon što je izborio prekršaj, Bernardeschi je iz slobodnog udarca ljevicom pogodio vratarev kut te zabio svojoj bivšoj momčadi.

Bernardeschi je protiv Fiorentine šesti put našao mjesto u početnoj postavi, a u tih šest utakmica postigao je četiri gola.

U 71. minuti Fiorentina je imala odličnu priliku za izjednačenje, ali odličnom intervencijom gol Juventusa sačuvao je Buffon. Četiri minute kasnije Badelj je pucao s dvadesetak metara, no njegov je udarac preusmjerio Benassi.

Konačan rezultat je u 86. minuti svojim 14. golom postavio Gonzalo Higuain.

Juventus je s nova tri boda barem na 24 sata preuzeo prvo mjesto na tablici. Derbi kola u subotu od 20:45, u Napulju igraju Napoli i Lazio.

Svih 90 minuta odigrali su Milan Badelj, Mario Mandžukić te Miralem Pjanić.


Izvor: Goal.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.