x

Problemima nikad kraja

Optužbe za silovanje nanose štetu Ronaldu: Glavni sponzori izrazili veliku zabrinutost

Policija iz Las Vegasa nedavno je opet otvorila slučaj optužbe za silovanje iz 2009. godine, u kojem je navodno učestvovao jedan od najboljih igrača svijeta Cristiano Ronaldo.

Shodno tome Portugalac se posljednjih dana našao u mnogim velikim problemima, a njegovi glavni sponzori Nike i EA izrazili su zabrinutost zbog kompletne situacije. 

Glavni Ronaldov sponzor kompanija Nike prije dvije godine potpisala je novi ugovor s Portugalcem težak nevjerovatnih milijardu dolara, a oni su istakli zabrinutost zbog kompletne situacije.


"Duboko smo zabrinuti uznemirujućim optužbama. Možemo reći da ćemo nastaviti pažljivo pratiti situaciju", istakli su iz Nikea.

Zabrinuti zbog kompletne situacije bili su i čelnici EA Sportsa kojima je Ronaldo na naslovnici najnovijeg izdanja FIFA-e 19, a njihovo obraćanje izazvalo je dosta negativnih komentara.


"Vidjeli smo zabrinjavajuće izvještaje koji optužuju Cristiana Ronalda. Pažljivo pratimo situaciju jer od svih sportista koji su ambasadori i zaštitna lica naših proizvoda očekujemo ponašanje u skladu s vrijednostima koje zastupa EA", rečeno je iz ove kompanije. 

Da se ne radi o zvijezdi kao što je Cristiano Ronaldo, ove dvije kompanije odmah bi prekinule saradnju, ali će u slučaju Portugalca ipak sačekati konačan epilog, jer je istraga još uvijek u toku. 


Podsjećamo, bivša manekenka Kathryn Mayorga u razgovoru za njemački Der Spiegel je rekla: 

"Nakon što me silovao izvinio se. Kleknuo je i rekao kako je on 99 posto dobar momak, no ne zna za ovih jedan posto", izjavila je Mayorga.

Ronaldo je nedvosmisleno odbacio te optužbe. 


"Oštro negiram sve ono što mi se proteklih dana stavlja na teret. Silovanje je strašan zločin i predstavlja sve ono čemu se ja strogo protivim. Oglašavam se na ovaj način jer ne želim dati medijima priliku da me blate i na taj način dizati sebi čitanost. Neka istražni organi rade svoj posao ako uopće ima potrebe za tim, a ja mogu reći da mi je savjest čista. Čvrsto negiram da sam silovao djevojku", poručio je Ronaldo.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.