x

Osmijeh kao temelj odnosa sa vašom bebom

Osmijeh uči vašu bebu mnogo o sebi i svom svijetu, kada je premlado da razumije riječi. Osmijesi su prvi koraci u gradnji toplih, nježnih i privrženih odnosa.

Ti su odnosi presudni za razvoj vaše bebe. Kroz te odnose bebe i djeca uče razmišljati, razumjeti, komunicirati i pokazivati ​​emocije. Zapravo, davanje i primanje osmijeha prvi su koraci koje vaše dijete poduzima u učenju kako biti društveno i imati dobre odnose.

Osmjehivanje bebi odlično je za vaš rani odnos s bebom. Potiče zbližavanje i privrženost te pomaže vašoj bebi da se osjeća sigurno i sretno.

Također, kada vaša beba dobije puno osmijeha, to vašoj bebi govori mnogo o svijetu. Primjerice da je to sigurno mjesto gdje su ljudi sretni, prijateljski nastrojeni i odgovaraju na potrebe vaše bebe.

Vjerojatno ne možete a da se ne nasmiješite svojoj bebi. I, naravno, kada vidite da vam se beba smiješi, i vi se osjećate dobro!


Osmijeh i mrštenje

Osmijesi i mrštenje prvi su način na koji se vaša beba povezuje s vama.

Kada se vi i vaše dijete smiješite jedno drugome, to oslobađa kemikalije u vašim tijelima zbog kojih se oboje osjećate sretno i sigurno. S druge strane, ako se beba osjeća nesigurno ili pod stresom, dolazi do povećanja hormona stresa u bebinom tijelu.

Različite kemikalije na različite načine djeluju na bebin živčani sustav, pa čak igraju ulogu u rastu i razvoju mozga. Na primjer, visoke razine hormona stresa mogu ometati bebino učenje i utjecati na njihov ukupni razvoj i dobrobit.


Temelji

Vrijedno je zapamtiti da je jednostavan osmijeh jedan od temelja vašeg odnosa s bebom. Vaše je lice mjesto na kojem vaša beba traži ohrabrujuće, utješne odgovore i pažnju.

Nije svaki odgovor koji date od vitalnog značaja, ali što se češće smiješite svojoj bebi, to bolje . Svaki osmijeh koji vaša beba vidi šalje sjajnu poruku da je vaša beba voljena i cijenjena.


(Bebe.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.