x

Ostala bi dobra prijateljica s bivšim? Vrijeme je da razmisliš koliko je to zdravo za tebe

Pozdravi ga na ulici, ali prijateljevati s njim nemoj, jer će te to dovesti u nezgodne situacije.

Prekid veze nikad nije lagan, pogotovo je teško prekinuti s dečkom s kojim si neko dulje vrijeme bila zajedno. No, kad se sve zbroji i oduzme, raskid je bio najbolje rješenje za obje strane.

Niste se razišli na ružan način ili u nekoj svađi pa se i dalje čujete. Ti znaš što se događa u njegovom životu, a on pak zna tvoje probleme.

Ne kažemo da ga ne smiješ pozdraviti na ulici zato što ti je bivši, ali postavi si neka pitanja prije nego nastaviš održavati te pomalo čudne odnose.

1. Da je vrijedilo, trajalo bi

Sjeti se što ti je sve smetalo kod njega i zašto ste prekinuli. Ako te neka njegova osobina živcirala u partnerskom odnosu, živcirat će te i u prijateljskom.

2. To nije zdravo za tebe

Zamisli da on nađe novu djevojku i krene ti oduševljeno pričati o njoj. Normalno, to je nešto što prijatelji rade i željet će s tobom podijeliti tu slatku vijest iz svojeg života, možda će te i pitati za mišljenje o njoj. Ako ga nisi baš 100% preboljela, bit će ti teško čuti kako on ide dalje sa životom, a ti stojiš na mjestu.


3. Teško da ćeš moći okrenuti novu stranicu u svojem životu

Kako da se zaljubiš u nekog novog, dok vrijeme provodiš u dopisivanju ili druženju s bivšim. Čak i da imaš šansu kod nekog drugog dečka, nećeš to na vrijeme shvatiti, dok si okupirana s nekim tko je trebao, a nije se još uvijek u potpunosti maknuo iz tvojeg života. Nesvjesno ćeš propuštati neke nove prilike, jer si zapela u prošlosti.

4. Iako ste službeno prekinuli, mogla bi opet završiti s njim

Iako je bio budala, uvijek ćeš se sjećati kako se npr. slatko ljubio ili kako te znao lijepo zagrliti. Možeš li izgraditi iskreno prijateljstvo s osobom s kojom si prije bila intimna? Možeš li se s njim opustiti u društvu i na nekom partiju bez straha da stvari odu u pogrešnom smjeru? Ako misliš da možeš, svaka čast, onda ti kraljica samokontrole.


5. Ako i nekim čudom nađeš novog dečka, vjeruj da će mu to smetati

Bi li tebi bilo drago da se tvoj novi dečko čuje sa svojom bivšom curom? Zasigurno da ne bi. Tako će i tvoj novi momak sa sumnjom gledati na to vaše prijateljstvo. U jednom će trenutku zasigurno pomisliti kako ti nije dovoljan u životu ili kako novom vezom svog bivšeg samo pokušavaš učiniti ljubomornim.

6. Na kraju ćete ti ili tvoj bivši završiti sa slomljenim srcem

Što ako on pogrešno shvati tvoje ponašanje? Što ako ti u nekom momentu pogrešno protumačiš njegove signale i pomisliš da bi obnovio staru ljubav, a on o tome nije niti pomišljao. Onda ćeš se ti odvažiti i napraviti neki glupi korak, poput iniciranja poljupca, otvaranja razgovora o obnovi veze i slično, a on će te samo blijedo gledati. Nemoj srce izlagati ponovnom slamanju i okrenu novu stranicu u životu.


(Teen385)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.