x

JAPAN

Osvježen Nissan GT-R, ali opet ga neće biti u Evropi

Sve varijante i dalje koriste 3,8 litarski VR38DEETT motor sa dva turba


Nissan GT-R se odavno ne prodaje u Evropi, ali model nastavlja živjeti na drugim tržištima. Japanska kompanija je upravo predstavila osvježenu verziju koja naravno neće biti u prodaji na Starom kontinentu.

Automobil će se moći kupiti u specifikacijama Pure, Black, Premium, Premium T-Spec i T-Spec, koja se vraća u ponudu. GT-R je dobio potpuno novi prednji dio, s novom maskom i redizajniranim donjim segmentom branika i preoblikovanim maglenkama. Zadnji kraj je zadržao četvorostruke ispušne cijevi i dobio je novi dizajn branika.


Sve varijante i dalje koriste 3,8 litarski VR38DEETT motor sa dva turba, koji je usavršavan u prethodnih 15 godina. Maksimalna snaga je 570 KS, kao i do sada, a Nismo verzije raspolažu sa 600 KS. Mjenjač i pogon na svim točkovima nisu mijenjani, pa su i performanse ostale na istom nivou.

Kabina je opremljena crnim Recaro sportskim sjedištima.

Inače, poznato je da je Nissan povukao GT-R iz Evrope nakon stupanja na snagu posljednjih evropskih normi koje se odnose na nivo dozvoljene buke u gradovima, a i zbog sve strožijih normi o emisiji ispušnih gasova.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.