x

nikoga ne krivi

Otac dječaka stradalog na bazenu: Ljubio sam mu modru nogu sat vremena, hoću da znam istinu!

Meni nema života bez njega! Ljubio sam njegovu modru nogu sat vremena! Ovim riječima započeo je ispovijest Igor S., otac Nemanje S. (15) koji je u srijedu preminuo nakon teške povrede glave koju je zadobio na bazenu u Sportskom centru Košutnjak u Beogradu.

- Otišao je da se s drugarima rashladi na bazen. Kada su nam javili šta se dogodilo, odmah sam došao. Užas! Zatekao sam svoje mrtvo dijete. Nisu uspeli da ga reanimiraju. Sat vremena sam mu ljubio modre noge. Istraga će utvrditi šta se tačno desilo. Nikoga ne krivim, ali hoću da znam kako je i zašto stradao moj Nemanja. Hoću da saznam istinu i zbog njega i zbog nas. Meni nema života bez njega, moj život će sada biti na groblju - tužnim glasom kaže otac.


- Nemanja nije skakao, to znam. Apelujem na sve da se ovome mora stati na put, mora sve da bude bezbjedno. Strašno je da na bazenu nema video kamere koja pokriva skakaonicu, redara, nekog ko sve nadgleda taj dio - priča Igor S. u suzama, grleći svog starijeg sina. Igor priča da mu teško pada i činjenica da svoje dijete ne može odmah da sahrani.

- Svoje dijete ne mogu da sahranim prije utorka. Ne mogu da ga ispratim kako dolikuje - kaže on i objašnjava da im "papirologija koči sve". Velika tuga vidjela se ispred doma ove porodice u Ulici Vladimira Popovića na Novom Beogradu, kao i u Osnovnoj školi "Laza Kostić", gdje je dečak završio osmi razred.


- U školi su svi neizmjerno tužni i ne mogu da vjeruju da je jedan tako mlad život ugašen - kaže izvor i dodaje da je dječak upisao jednu privatnu školu.

Podsjetimo, Nemanja S. preminuo je u srijedu nakon kobnog pada u vodu i teške povrede glave koju je zadobio. Hitna pomoć je skoro sat vremena pokušavala reanimaciju. Nažalost, za sada se još uvijek ne zna kako je došlo do ove tragedije, ali postoje dvije verzije događaja.


- Prema jednoj verziji, on je stao na ivicu bazena u sjedeći položaj i pokušao da skoči u vodu. Međutim, iz zasad nepoznatog razloga upao je u bazen, udario potiljkom o ivicu i ostao paralisan - kaže očevidac i dodaje da je čuo i drugu verziju.

- Prema toj verziji, dječak je bio pored ivice bazena, a neki čovjek mu je pao na glavu kada je skočio sa skakaonice, koja se nalazila iznad dječaka. Navodno, udario ga je svom težinom i tako ga potopio.


Goran Bojović, direktor Zavoda za medicinu sporta, koji se i nalazi na Koštunjaku, objasnio je za medije da su se svi sa bazena molili da on preživi, kao da im je član porodice.

- Nije istina da ga je neko gurnuo, došao je sa drugarima na bazen i djeca su se igrala. U jednom trenutku, kada je htio da napravi akrobaciju, bio je sam i nije uspio da odradi to na veliku žalost svih nas i desio se taj nemili događaj, gdje su spasioci i medicinsko osoblje Zavoda odmah odreagovali. Čak smo ga i vratili u život u jednom momentu, disao je sa pulsom i takvog smo ga prebacili u Urgentni centar. Međutim, ta pleumonija i ta količina krvi koja se izlila u pluća bila je jača od mladog organizma - objasnio je Bojović.


Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.