x

Gesta za svaku pohvalu

Otišao je kao gospodin: Navijači Barcelone oduševljeni potezom Coutinha

Philippe Coutinho prije nekoliko dana zvanično je postao novi igrač Aston Ville.

U klub iz Birminghama on dolazi kao posuđen igrač, a nije isključeno da njegov ugovor na kraju sezone bude i otkupljen, ali ne od Aston Ville nego od Tottenhama.

Coutinho bi trebao pojačati londonski klub za 40 miliona eura, a vidjet ćemo hoće li se to narednog ljeta i desiti.

Ipak, ono što je navijačima i upravi Barcelone najviše bitno je to da su se riješili igrača koji je već odavno višak, a španski mediji sada donose informaciju da se Brazilac ponio gospodski prema klubu u koji je stigao s namjerom da osvoji Ligu prvaka.


Naime, poznato je da je on bio jedan od igrača s najvećom platom na Nou Campu, no sada je pristao da u velikoj mjeri rastereti budžet svog kluba.

On je pristao na znatno smanjenje plate. Umjesto dosadašnjih 20 miliona eura, Brazilac će zarađivati nešto više od deset miliona po sezoni, a veći dio te plate isplatit će mu Aston Villa.

O svemu se oglasio i trener Blaugrane Xavi Hernandez.

"Ovo govori mnogo o njemu. Otišao je kako bi igrao što više. Plata će mu biti smanjena. Veliki je profesionalac i želi da uspije u onome čime se bavi. Ovdje se dosta mučio i nadam se da je pronašao najbolje rješenje za sebe", rekao je on.


Coutinho će sasvim sigurno biti veliko pojačanje za Aston Villu i ovo je njegov povratak u Englesku nakon četiri godine.

On je od 2013. do 2018. godine igrao za Liverpool. Bio je zaista sjajan i zabio je 54 gola u 201 utakmici.

Potom je uslijedio transfer u Barcelonu vrijedan 160 miliona eura, ali na Camp Nou se nije proslavio i odlazak je bio najbolje rješenje.

Coutinho je još igrao za Bayern, Espanyol, Inter i Vasco da Gamu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.