x

istraživanje pokazalo

OTKRIVAMO: Zanimanja koja najviše ugrožavaju brakove!

Ljudi koji se bave određenim zanimanjima imaju veći rizik za prekid veze od drugih, pokazuju rezultati istraživanja američkog statističara Nejtana Jaua. Četiri zanimanja su iskočila u prvi plan kao najopasnija. 

Na prvom mjestu su barmeni ili konobari, čije se veze u čak 52,7 odsto slučajeva završavaju loše. Istraživanje je pokazalo da su glavni razlozi zbog kojih veze i brakovi konobara i barmena propadaju radno vrijeme i okruženje. Naime, oni koji su u vezi sa osobom koja se bavi tim zanimanjem u sitnim satima su uglavnom sami. Taj posao sa sobom nosi brojne kontakte sa drugim ljudima, često pod uticajem alkohola, što se nerijetko završava preljubom.

Na drugom mjestu je zanimanje stjuarda, odnosno stjuardese, kod kojih 50,5 odsto veza doživi krah. Glavni razlog je to što oni puno vremena provode na putu, a njihovi partneri često ne podnose toliku razdvojenost.

Čak 50,1 odsto prekida veza zabilježeno je među građevinskim radnicima, što se pripisuje velikoj fizičkoj iscrpljenosti koja često utiče i na psihu pojedinaca, pa dolazi do pogoršanja komunikacije i kvalitetnih odnosa među partnerima.

Na četvrtom mjestu je, pomalo iznenađujuće, rad u call-centru. Osobe koje rade na drugoj strani linije često imaju osobe koje su negativno nastrojene. Svoje frustracije donose kući, a to rezultira sa 49,7 odsto raskida.

(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.