x

GODIŠNJICA SMRTI

Otkriven testament Milutina Mrkonjića: Prva žena Daša naslijedila Mrkine pare, a evo šta je ostalo Ani Bekuti!

Godinu dana od smrti Milutina Mrkonjića (80), počasnog predsjednika SPS i nekadašnjeg ministra za infrastrukturu i saobraćaj, navršava se u nedjelju, 27. novembra, a kako Kurir nezvanično saznaje, penzija pokojnog političara, ali i sva imovina, među kojom su i stan u Krunskoj ulici na Vračaru i automobil marke "mercedes", pripali su njegovoj zakonitoj supruzi Dragani Daši Mrkonjić.

Naime, iako se u medijima mjesecima spekulisalo o ostavinskoj raspravi za Mrkonjićevo nasleđe, Kurir saznaje da ona zapravo nije ni održana.

- Glavna zabuna nastala je jer se Mrkonjić nikada zakonski nije razveo od supruge Daše, iako više od 10 godina nisu živjeli zajedno, što nisu krili, a političar se javno zabavljao i živio u vanbračnoj zajednici s pjevačicom Anom Bekutom. Svi su se pitali kako je riješeno pitanje Mrkinog nasljedstva i kada će biti održana ostavinska rasprava.


- Međutim, ostavinske rasprave nije ni bilo, jer je sve po zakonu pripalo njegovoj supruzi Daši, kao jedinom zakonitom nasljedniku, jer ona i Mrka nisu imali djece. Tu su, između ostalog, i stan u Krunskoj ulici i automobil marke "mercedes S 500 L", ali i političareva penzija, koja je bila oko 90.000 dinara. Ana Bekuta to nije ništa osporavala i ostala je da boravi u penthausu na Vračaru, u kome je živjela s njim - kaže dobro obaviješteni izvor Kurira i dodaje:


- Daša je započela renoviranje stana u Krunskoj ulici i trenutno iznajmljuje drugi stan. Nije poznato šta se desilo sa ostatkom Mrkine imovine i potencijalnom ušteđevinom, a ako ih je i bilo, po zakonu je sve pripalo Daši - kaže izvor.

Da podsjetimo, u medijima su se mjesecima pojavljivale spekulacije kako će se dijeliti političareva imovina, pa se čak u jednom trenutku pojavila informacija da Daša i Bekuta sada žive zajedno, što je pjevačica oštro demantovala.


Milutin Mrkonjić rođen je 23. maja 1942. u Beogradu, a diplomirao je na Građevinskom fakultetu na katedri za puteve, aerodrome i željeznice. Od 2008. do 2012. bio je ministar za infrastrukturu, a od jula 2012. do avgusta 2013. ministar saobraćaja, nakon čega je nastavio da obavlja dužnosti poslanika SPS u Skupštini Srbiji. Dobitnik je mnogih državnih, društvenih i profesionalnih priznanja.


Posljednja zvanična imovinska karta Milutina Mrkonjića:

- penzija 88.570

- plata u Skupštini 113.727

- "mercedes S 500L"

- stan u Krunskoj ulici

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.