x

u blizini Korčule

Otočić Proizd skriva jedne od najčišćih morskih uvala na svijetu

Ovdje se u pravom smislu osjeća snaga mora, sunca i prirode i upravo ovdje se upotpunjuje cjelokupna ljepota odmora na Korčuli.

Otočić Proizda nedaleko korčulanske Vela Luke, može pohvaliti time da na njemu nema nikakvih smještajnih kapaciteta, restorana i razvikanih beach barova već samo prekrasne, čiste uvale tirkiznog mora koje će oduševiti svakoga.

Dakle, na samom ulazu u duboki velolučki zaljev, smješten je prekrasan otočić Proizd. Godine 2007. prema izboru Hrvatske turističke zajednice, proglašen je za najljepšu plažu na Jadranu, a njegova prirodna ljepota i spoj bijelog stijenja, oblutaka u moru i savršeno čiste vode pravi su mamac za posjetitelje i danas.


Taxi brodice za otok voze samo tokom ljetnih mjeseci, polasci su iz centra mjesta Vela Luke. Vožnja traje nešto više od pola sata i donosi goste u uvalicu gdje se nalazi mali bar. Osim tog objekta, sve ostalo na otoku je netaknuto čovjekovom rukom – nema cesta s automobilima,, apartmana ni vila. Najljepše plaže nalaze se na drugoj strani, do kojih vode uređene pješačke staze okružene šumom i zvukom cvrčaka.


Ovdje se u pravom smislu osjeća snaga mora, sunca i prirode i upravo ovdje se upotpunjuje cjelokupna ljepota odmora na Korčuli, stoga, ako ste u blizini, nemojte propustiti ovaj vrhunski mediteranski užitak!


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.