x

hrvatska

Otok Murter: Idealna destinacija za godišnji odmor iz snova

Volite li aktivan godišnji odmor uživati možete u pješačenju, biciklizmu, ronjenju, paintballu, kajakarenju, ribolovu, odbojci na pijesku.

Udaljen svega 6 metara od kopna, povezan mostom u Tisnom, ovaj sjevernodalmatinski otok godinama je omiljena destinacija sve većeg i većeg broja stranih i domaćih turista.

Počeci turizma datiraju još iz davne 1923. godine kada su u maleno mjesto u Tisno organizirano stigli prvi turisti iz Češke.

Otok Murter sastoji se od četiri turistička naselja: Murter, Betina, Tisno i Jezera. Gotovo čitav otok prekriven je borovom šumom koja stvara osvježavajući prirodni hlad, idealan za izležavanje i bijeg od sunca nakon kupanja u kristalno čistom moru.


Daleko najpopularnija plaža na otoku, ali i u cijeloj Šibenskoj rivijeri nalazi se u uvali Slanica.

More je tirkizno-plavo, plaža je pješčana okružena brojnim popratnim sadržajima poput restorana, kafića, dječjih igrališta, vodenih tobogana. Vrlo je plitka te je idealna za malu djecu, ali i neplivače.


U stvarnosti cijeli otok Murter zapravo predstavlja jednu veliku i cjelovitu plažu koja se transformira iz pješčane u betonsku, iz mirne u punu ritma i dobre zabave što najviše odgovara mlađoj populaciji.

Postoje i nudističke plaže i brojne skrovite uvale za sve ljubitelje osame i nudizma.

Volite li aktivan godišnji odmor uživati možete u pješačenju, biciklizmu, ronjenju, paintballu, kajakarenju, ribolovu, odbojci na pijesku…


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.