x

Otpjevali su jednu pjesmu i samo je pao: Ovo je Rijad Šišić, muzičar koji je poginuo usljed strujnog udara u Hadžićima!

Rijad Šišić iz Lukavca, muzičar benda "Crni dani CERN-a" (CNC) poginuo je usljed strujnog udara u jednom od kafića u Hadžićima kod Sarajeva, gdje je ovaj bend sinoć trebao nastupiti, potvrdili su prijatelji stradalog muškarca.

Nesreća se, kako smo ranije objavili, dogodila sinoć, a iz MUP-a Kantona Sarajevo nam je potvrđeno da je muškarac stradao prilikom montiranja muzičke opreme.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić kazao je da je oko 18.40 sati obaviještena Šesta policijska uprava da je u ugostiteljskom objektu u ulici Hadželi broj 99 muškarac zadobio povrede od strujnog udara.

- Po dolasku na mjesto događaja policijjski službenici su u razgovoru sa svjedocima došli do saznanja da je prilikom postavljanja opreme član benda R. Š. (1975) iz Lukavca izgubio svijest od strujnog udara. Povrijeđenog su kolege iz benda prevezli u Dom zdravlja Hadžići, a nakon toga je vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS upućen u KCUS na dalje liječenje. Oko 19.50 sati, za vrijeme transporta u vozilu Hitne pomoći povrijeđeni R.Š. je preminuo - kazao je Hadžiabdić.


Foto: Avaz

Dodao je da je tijelo stradalog prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se po nalogu tužioca obaviti obdukcija.

Očevici nesreće su nam ispričali da je bend prvi put trebao nastupiti u Hadžićima i da se sve odigralo tokom probe, uoči nastupa.

- Momci su spojili razglas, jednu pjesmu su otpjevali i onda je on samo pao. Hitna pomoć ga je pokušala spasiti, ali nije mu bilo pomoći - kazao nam je poznanik stradalog Rijada.

Rijada Šišića smrt je zatekla u 44. godini života, na mjestu vanrednog profesora na Rudarsko geološko građevinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Muzikom se bavio cijeli svoj život, a osim što je bio član lukavačke grupe Crni dani CERN-a, uspješno se bavio izradom gitara. Iza njega su ostali supruga i maloljetni sin. Policija je, zajedno sa ovlaštenim vještakom obavila uviđaj, te je u toku utvrđivanje tačnih uzroka i okolnosti ove nesreće, kazali su iz sarajevske policije.


Foto: Avaz

.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Faktor/
Foto: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.