x

SARAJEVO COFFEE FEST

Otvoren 7. Porsche Sarajevo Coffee Fest! (Galerija)

Najveći festival kafe, čaja, čokolade i prateće opreme u regionu, 7. Porsche Sarajevo Coffee Fest, otvoren je u modernom ambijentu kongresne dvorane Hotela Hills.

Nakon dvije godine pauze posjetitelji imaju priliku uživati u širokom asortimanu predstavljenih brendova te bogatom programu koji će trajati dva dana.

Program je koncipiran u više različitih segmenata te će se tokom prvog dana održati radionice i prezentacije, predstavit će se najveći broj izlagača poznatih brendova kafe, specialty coffee, čajeva, toplih čokolada kao i horeca opreme, što je ujedno dobra prilika za mnoge ugostitelje i hotelijere da na jednom mjestu ostvare dobre poslovne kontakte i saradnju.


Ulaz na festival je besplatan a festival će prvog dana biti otvoren od 12:00 do 20:00 sati. Drugi dan, koji je rezervisan za za 7. NLB Latte Art Challenge Sarajevo otvorit će vrata od 11:00 do 19:00 sati.

Upravo ovo takmičenje zasigurno će ove godine okupiti 20 najsmjelijih barista, koji će se takmičiti za prestižne nagrade; tri u ukupnom poretku i jednu na državnom nivou kao i nekoliko specijalnih nagrada naših partnera. Takmičari se takmiče u dvije kategorije – Latte Art i Latte Art mega a umjetnost izvlačenja motiva bit će realizovana uz oficijelno mlijeko festivala - Meggle.


Prva kategorija zahtjeva od takmičara da izvuku jedan od osnovnih motiva: srce, rosetu, tulip, leteće srce i labud, i da to nacrtaju na šoljici. U drugoj kategoriji gdje takmičari moraju pokazati maksimum svoje kreativnosti, pa tako mogu sami da odrede crtež, način serviranja i posuđe koje će koristiti. Sudijska četvorka je ove godine u nešto izmijenjenom sastavu tako da će voditelj sudijske ekipe biti Zoran Trkulja, barista u Francku u Hrvatskoj, tehnički sudija Vukota Kazić iz Crne Gore, naš istaknuti barmen i bar manager Denis Memić i specijalni gost sudija ove godine je i najuticajnija ličnost u bar industriji Filip Pleteš - brand advocacy u Brown-Formanu, koji je široj javnosti poznat i po nastupu na Hrvatskom Master Chefu.


Festival će danas ugostiti priznatog sportskog novinara, publicistu, kafe eksperta i umjetnika, Bojana Đorđevića o čiji fantastični radovi krase domove mnogih sportista. Ljubav prema Sarajevu Bojan je iskazao slikama koje je spremio za dvodnevnu izložbu pod nazivom „Sarajevo, ljubavi moja“ a za prvu izložbu van Srbije naslikao je više portreta među kojima će se pronaći imena Mirze Delibašića, Davorina Popovića, Kemala Montena, Ivice Osima, Abdulaha Sidrana, Maka Dizdara, Zdravka Čolića, Danisa Tanovića, Željka Bebeka, Dina Merlina...


Festival je podržao Porsche Sarajevo kao generalni sponzor sa kompanijom Volkswagen privredna vozila. Zlatni sponzor je NLB Banka d.d. Sarajevo, telekomunikacijski partner Telemach a u ulozi partnera projekta sa nama je Ministarstvo Privrede Kantona Sarajevo.

Organizator festivala je Profi Team i Udruženje Profesional.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.