x

Petnaesto izdanje

Otvoren Sarajevo Wine Fest! (Galerija)

Petnaesto izdanje Međunarodnog festivala vina i gastronomije "Sarajevo Wine Fest" okupilo je skoro 40 vinarija iz naše zemlje i regiona.

Na odličnoj smotri vinara u hotelu Holiday predstavili su se proizvođači iz BiH Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Tako su posjetioci mogli da uživaju u najboljim vinima vinarija Nuić, Marjanović, Deklić, Ostojić, Keža, Crven brijeg, Kutjevo, Badel, Hepok...


Prvog dana festivala održana je i "Noć Vinarije TRS Ilok", koja je nastala 2006. godine spajanjem obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Marija Faletara i Zlatka Bošnjaka, a trenutni kapacitet im je 550.000 litara vina.


Na "Sarajevo Wine Festu" bilo je i dosta poznatih osoba iz kulturnog i javnog života. Tako su među posjetiocima bili glumci Minka Muftić i Tarik Džinić, bivši košarkaš Sejo Bukva, biznismen Nijaz Skenderagić, pjevač Toni Fišić...


- Sarajevo, kao glavni grad, još jednom je pokazalo svoju gostoljubivost i sinoć smo bili centar regiona. Osnovni cilj same manifestacije je promocija vinske i gastro industrije. Uz prezentaciju vina predstavljena je i bogata gastro ponuda. Na stolovima, pored vina, našli su se čuveni livanjski sir, proizvodi maslinara, mesni proizvodi i domaća peciva. Naravno, ovaj projekat ne bi mogli realizirati bez podrške Hrvatske gospodarske komore, Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Sarajevskog kiseljaka i New life Turkey. Druženje nastavljamo danas od 17 sati i svi ste dobrodošli - rekao je Elmir Miro Hadžialić, organizator Sarajevo Wine Festa.


Napomenimo, organizatori se strogo pridržavaju propisanih mjera kriznog štaba, kao i VPT pravila.

Tako je uslov za ulazak na "Sarajevo Wine Fest" da pored ulaznice posjetioci moraju imati negativan antigenski test (ne stariji od 24 sata) ili PCR test (ne stariji od 48 sati), potvrdu o tome da ste prebolovali covid-19 (ne stariju od četiri mjeseca) ili potvrdu o završenom vakcinisanju (ne stariju od šest mjeseci nakon dobijanja druge doze, odnosno devet mjeseci nakon dobijanja treće doze vakcine).

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.