x

MIŠLJENJE LJEKARA

Ovaj čaj može zaustaviti opadanje kose i ojačati je

To prelijepo, privlačno i lako za održavanje kućno cvijeće ima izvanredna ljekovita svojstva

Po mišljenju mnogih ljekara i specijalista, hibiskus je jedna od najpriznatijih biljaka za jačanje kose.

To prelijepo, privlačno i lako za održavanje kućno cvijeće ima izvanredna ljekovita svojstva.

Prirodni sastojak

Od njege vaše kože i davanja glatkog, zdravog sjaja do jačanja korijena kose i obezbjeđivanja debljeg rasta, cvijet hibiskusa je jedan prirodni sastojak koji nikada ne razočara.

Čaj od hibiskusa je odličan izvor vitamina C koji podstiče proizvodnju kolagena u vašem tijelu. Uzimajući u obzir činjenicu da je kolagen vitalna komponenta u podsticanju rasta kose, ispijanje ovog čaja će dati pozitivne rezultate kada je u pitanju zdravija i jača kosa. Može da stimuliše rast kose, čak i iz uspavanih folikula dlake na ćelavim tačkama.

Još jedna nevjerovatna prednost čaja od hibiskusa je da se problemi sa suhom kosom mogu efikasno riješiti. Čaj je pun aminokiselina, koje temeljno njeguju kožu glave i tako održavaju kosu gustom, zdravom i sjajnom.

Perut i svrab

Također, hibiskus posjeduje svojstva protiv peruti. Dakle, ako vaše vlasi pate od prekomjernog lučenja ulja koje izaziva probleme kao što su perut i svrab vlasišta, hibiskus može delovati kao adstringent i smanjiti lučenje ulja kod žlijezda.

Antioksidansi i vitamini prisutni u čaju od hibiskusa pomažu u proizvodnji melanina, prirodnog pigmenta koji kosi daje prirodnu boju i na taj način sprječava da prerano postanete sijedi. Također pomaže u održavanju sjaja i boje kose.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.