ZDRAVO I HRANJIVO
Ovaj recept ćete voljeti: Girice iz rerne
Trebalo bi da je pečena za dvadesetak minuta
Riba bi se trebala naći na našem meniju bar dva puta sedmično, pa vam donosimo jedan odličan recept za pripremu.
Sastojci
500 grama zamrznutih girica
4 kašike maslinovog ulja
2 pune kašike palente
(kukuruznog griza)
1 puna kašičica soli
pola kašičice bijelog luka u prahu
Priprema:
Prije pripreme girice odmrznite i ostavite da se ocijede od tečnosti koju će pustiti. Ukoliko su vlažne, posušite ih papirnim ubrusom.
Rernu uključite na 180 stepeni da se ugrije. Zatim girice stavite u dublju činiju, poprskajte maslinovim uljem da bi se začini što bolje zalijepili pa dodajte palentu, so i bijeli luk. Sve dobro promiješajte, najbolje rukama, kako bi se riba obložila začinima sa svih strana. Ribu stavite na pleh obložen pekpapirom i pecite u prethodno zagrijanoj rerni dok ne porumeni. Trebalo bi da je pečena za dvadesetak minuta. Pečene girice poprskajte limunovim sokom i servirajte odmah, uz prilog od barenog krompira i blitve.
Izvor: avaz.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.