x

OGRANIČENJA ZBOG PANDEMIJE

Ovako će sada izgledati svadbe: Na veseljima bez ljubljenja mlade i igranja, muzika iza pleksiglasa!

Bez ljubljanja mlade, đuskanja na podijumu i švedskog stola, po pet ljudi za stolovima na razmaku od dva metra, pleksiglas koji odvaja muziku od gostiju, nošenje maski i čuvanje spiska zvanica i 30 dana nakon onkončanja proslave - ovako bi od sada mogle da izgledaju svadbe u Srbiji za vrijeme trajanja pandemija koronavirusa!

Grad Beograd je sa Gradskim zavodom za javno zdravlje, Privrednom komorom Srbjije i predstavnicima "ivent" industrije uputio Vladi Srbiji prijedlog, koji sadrži četiri protokola sa uslovima pod kojim bi mogle da se održavaju svadbe, proslave, kongresi, koncerti i kako bi bio regulisan rad noćnih klubova i barova.


- Ograničiti trajanje svih skupova, obezbijediti da događajima prisustvuju samo pozvane osobe, što se može sprovesti angažovanjem tzv. Kovid redara, koji bi opominnjao pa čak isključivao lice sa događaja koje se ne ponaša u skladu sa propisanim mjerama - navodi se, između ostalog, u preporukama u jednom od protokola:


- Koliko god je moguće, grupisati po stolovima članove istog domaćinstva ili osoba koje su u svakodnevnom kontaktu.

Nošenje zaštitnih maski je obavezno za sve, i za zaposlene i za učesnike sve vrijeme boravka na događaju, bilo u zatvorenom objektu ili na otvorenom, osim kada konzumiraju hranu ili piće.


- Od obaveze nošenja maski mogu biti izuzeti samo pojedini muzički izvođači i to samo u trenutku izvođenja, kao što su pjevači, muzičari na duvačkim instrumentima, ali tada se preporučuje postavljanje fizičke barijere, od pleksiglasa ili drugog materijala koji se lako čisti i dezinfikuje. Izbjegavanje bilo kakvog direktnog kontakta, odnosno tradicionalnog čestitanja, grlenja, ljubljenja na proslavama - još su neke od navedenih mjera u koje je Kurir imao uvid.


Preporuke za svadbe, prijeme i kongrese:

- mjerenje temperature svim gostima ili učesnicima pri ulasku - razmak između stolova od najmanje dva metra, za stolom ne može sjediti više od pet osoba - distanca od najmanje dva metra prilikom ulaska u objekat - ukidanje podijuma za igru - barijera od pleksiglasa između muzičkog orkestra i publike - izbjegavanje čestitanja, grljenja i ljubljenja - onemogućiti švedski sto i omogućiti posluženje za stolom - vremenski ograničiti trajanje događaja - čuvanje spiskova gostiju najmanje 30 dana od dana događaja - prisustvo kovid redara koji bi nadgledao sprovođenje mjera.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.