x

Izgled i snaga

Ovako izgleda Brabusova X-Klasa

Kompanija Mercedes-Benz od marta ove godine nudi X-Klasu sa snažnijim 6-cilindričnim dizelskim motorom, a oni kojima to nije dovoljno mogu se obratiti najvećem svjetskom neovisnom tuneru, popularnom Brabusu.

Brabus je razvio kompletan paket za unutrašnjost i eksterijer kako bi X-Klasa više odisala sportskim duhom, ali i kako bi bila praktičnija. Neki od dodataka uključuju nove LED pokazivače smjera integrisane u prednji branik, kao i još jedan svjetlosni modul s 12 dioda na krovu, koji se aktivira kada i duga svjetla. Novi dizajn prednje rešetke kompletira promjene prednje maske, dok se nazad nalaze hromirani završeci izduvnih cijevi.


Brabus je pripremio i specijalni set 20-inčnih naplataka u dva tona sa sedam parova dvostrukih krakova.


Što se tiče performansi, tuner je povećao snagu 2,3-litarskog dizelskog motora, koji sada razvija 211 KS i 510 Nm obrtnog momenta, a to je povećanje za 21 KS i 60 Nm u odnosu na standardni model. Zahvaljujući poboljšanjima pickup od 0 do 100 km/h ubrzava za 11,5 sekundi.


Brabus je najavio da će pažnju posvetiti i snažnijem X 350d modelu.


Tuner je poradio i na unutrašnjosti, ali su promjene suptilnije te uključuju pločice na pragovima od nehrđajućeg čelika, aluminijske sportske papučice i naslon za nogu. Kupcima je na raspolaganju širok izbor dizajna unutrašnjosti te brojne kombinacije boja.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.