x

Atraktivna i moćna

Ovako izgleda Mercedesova nova G-Klasa nakon Brabusovog tretmana

Brabusov recept za novu Mercedesovu G-Klasu sastoji se od više snage, masivnih 23-inčnih naplataka i karbonskih vlakana.

Ugledni njemački specijalist za tuning Brabus je predstavio svoj novi projekt te je tako postao jedan od prvih tunera koji su radili na novoj Mercedesovoj G-Klasi, odnosno potpuno novom modelu G500.


Mercedesov 4,0-litarski V8 motor je dobio dodatnih 76 KS i 100 Nm obrtnog momenta tako da sada razvija ukupno 493 KS i 710 Nm obrtnog momenta. To se odrazilo i na ubrzanje od 0 do 100 km/h, tako da je sada za taj cilj potrebno samo 5,7 sekundi. Maksimalna elektronski ograničena brzina iznosi 210 km/h.


Osim poboljšanja osmocilindričnog motora, Brabus je poradio i na izgledu G-Klase te je mušterijama ponudio bogatu ponudu naplataka od legura veličine od 20 do 23 inča. Najveći naplaci dolaze s gumama dimenzija 300/35 R23. Poklopac motora je napravljen od karbonskih vlakana, kao i funkcionalni ventilacijski otvor.


G-Klasa je dobila brojne detalje od karbonskih vlakana, kao i LED svjetla na krovu te spojler na stražnjem dijelu. Uz doplatu je moguće dobiti i izduvni sistem od nehrđajućeg čelika s parom hromiranih vrhova na obje strane. Moguće je izabrati tiši coming home mod ili sport mod koji nudi impresivni zvuk moćnog V8 motora. Zahavljujući aktivno kontrolisanim krilcima, vozač može jednostavno odabrati pomenute modove.


Opcije u unutrašnjosti su mnogobrojne, dostupno je nekoliko vrsta kože u kombinaciji s Alcantarom i karbonskim ukrasima. Tu su i aluminijske papučice, pločice na pragovima te drveni ukrasi.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.