x

Ovako izgleda Renault Megane RS!

Nešto manje od dva mjeseca prije zvaničnog predstavljanja novog Renaultovog Megana RS na Sajmu automobila u Frankfurtu, ljubitelji automobila imaju priliku vidjeti kako on izgleda.

Izgled Megana RS je otkriven zahvaljujući fotografijama za patent koje prikazuju automobil iz svih uglova, čak i bez najmanje količine kamuflaže.

 

Renault Sport je usvojio agresivniji izgled u odnosu na GT. Ono što vrijedi istaći je da dizajn odgovara onome što smo već mogli vidjeti na brojnim špijunskim fotografijama i teaserima, a to su veliki ventilacijski otvori, centralni trapezoidni završetak izduvne cijevi, difuzor i slično.

 

No, otkriveni su i neki novi detalji poput prednjih svjetlosnih sklopova koji se razlikuju u odnosu na aktuelne modele Megana. Ista priča je i kada je riječ o stražnjim svjetlima. Ispod njih se nalazi mišićavi branik s dva bočna otvora. LED maglenke u obliku ciljne zastavice su također prisutne.

 

Uz fotografije nisu otkriveni nikakvi detalji o Meganu RS, ali su neki poznati od ranije. Automobil će biti dostupan s manuelnim i automatskim mjenjačem, a snaga će se prenositi na prednje točkove. Ta snaga će iznositi blizu 300 KS, a isporučivat će je ili Alpine A110 1,8-litarski motor ili novi 2,0-litarski motor. Potvrđen je i Renaultov 4Control sistem upravljanja sa sva četiri točka.

 

Renault će 12. septembra predstaviti svog rivala Hondinom Civicu Type R.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.