x

Ovdje je odrasla Kristina Kockar! Majka Nadica otvorila vrata stana u Zrenjaninu: Evo šta je Kiju odvojilo od oca!

Kristina Kija Kockar jako je vezana za majku Nadicu, koja nas je srdačno primila kada smo došli u njen dom u Zrenjaninu.

"Izvolite, uđite u našu malu oazu! Raskomotite se u dnevnom boravku, a možete i da se opustite na terasi i dignete sve četiri noge uvis (smijeh). Ja ću da pristavim kaficu", rekla nam je Kijina majka.

Iako nas je privukla terasa, pošli smo za njom u namjeri da saznamo kakva je Kristina kuharica.

"Odlična, ali moram da priznam da je to povukla na očevu stranu, na Kockare. Jedino je od bake naučila da sprema kolače. A kuha i odličnu kafu, to je naučila od mene (smijeh)" počinje Nadica, a potom nas vodi u dnevnu sobu i prisjeća se uspomena:


"Kija je odrasla sa mnom i mojom majkom. Bile smo super trio, a i dalje smo kada kćerka svrati. Bila je odličan đak. Samo sam vikala prvi dan osnovne i srednje škole, i prvi dan fakulteta (smijeh)."

"Kiji je ovo najdraža fotka - na kojoj jede burger. Rekla mi je kasnije: 'Mama, ja sam htjela da pojedem još jedan, ali sam mislila da nemaš para.' A ja sam prigovarala na tu instant hranu jer sam htjela da jede kuhano."

Nadica kaže da je njena kćerka imala srećno djetinjstvo uprkos tome što je rano prekinula komunikaciju sa ocem.


"Kijin tata je uz nju bio do njene desete godine. Kada je alkohol zauzeo posebno mjesto u njegovom životu, više nije viđao dijete. Ona nije bila bezbijedna tada s njim. Kasnije su izgradili odnos, dijete mu je bilo i na sahrani", priča pjevačicina mama, a potom nas vodi u spavaću sobu "male" Kristine.

"Ovdje dominira ljubičasta - naša omiljena boja. I dalje su tu njene slike sa ocem, moja slika sa Milošem dok smo bili u ljubavi, njene fotografije sa mature. Rijetko je bila kod kuće. Puštala sam je da se igra sa djecom. Nisam joj dozvoljavala da plače ako joj neko uzme igračku. Učila sam je da se sama bori kroz život", kaže Nadica i pokazuje nam figuricu koju joj je kćerka kupila kada je bila mala.

"To je najljepši poklon, ne odvajam se od njega. Kupila mi je za praznike i sa tom figuricom spavam."


Ponosna mama ističe da joj je bilo teško kada je morala da se razdvoji od kćerke.

"Najteže mi je bilo kada je otišla da studira u Beograd, a ja sam bila za to da ode u Novi Sad. Tri nedjelje sam sjedila u ćošku kao pod infuzijom. Ali nisam htjela da je smaram. Kasnije mi je bilo lakše kada je počela da živi sa Slobom tamo", priča ona.

Na pitanje kako bi reagovala da se Kristina i Slobodan pomire, Nadica je imala interesantan odgovor.

"Meni je najbitnije da je nakon svega Kija sretna i da je uspjela. Ali ako bi ona riješila da se pomiri sa njim, ja bih prihvatila. Njih bi jedino moglo da veže dijete", kaže ona i dodaje da zahvaljujući kćerki ima dva doma.

"Od pobjede u 'Zadruzi' Kristina je kupila stan u Beogradu i opremila ga, a ja njen novi dom obožavam. Tamo se osjećam kao kod kuće, a Kija mi uvijek ugađa kada sam kod nje", završava ona.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.