x

Ove greške sigurno pravite kada čupate obrve!

Ne uzimajte pincetu u ruke dok ovo ne pročitate, sigurno pravite bar jednu od ovih grešaka prilikom sređivanja vaših obrva.

Pretjerano čupanje 

 

Dnevno čupanje obrva praktikuje veliki broj žena, ali stručnjaci upozoravaju da je to loša praksa. 

 

Idealno bi bilo čupati obrve jednom u tri nedelje. Na taj način, dlačice koje mogu imati različitu brzinu rasta imaju dovoljno vremena da porastu, što će obrve učiniti ujednačenim. 

 

Korištenje stare pincete 

 

Ukoliko dlaka klizi kroz pincetu ili ukoliko se “borite” kako biste iščupali dlake, vrijeme je da uložite u novi alat. 

 

I, pincetu obavezno održavajte: čistite je alkoholom nakon svake upotrebe kako biste spriječili razvoj bakterija na njoj. 

 

Pretjerano čupanje sa strana 

 

Kako bi izbjegle pojavu “srastanja” obrva, neke žene imaju tendenciju da pretjerano čupaju dio između obrva. Veći razmak između očiju čini nos većim i oči previše razmaknutim. Početak obrve trebalo bi da bude u ravni sa korjenom nosa, a ne sa spoljašnjom ivicom nozdrve. 

 

Nemojte pretjerivati ni kada je riječ o kraju obrva 

 

Da biste znali gdje obrva završava, zamislite dijagonalnu liniju od ugla nosa do spoljašnjeg ugla oka. Možete koristiti olovku kao vizuelni vodič. 

 

Prevelik luk 

 

Pronađite prirodni luk traženjem najviše tačke vaše obrve, što je obično oko dvije trećine od sredine unutrašnjosti obrve. Čupajte ispod obrve kako biste stvorili efekat podignute obrve. 

 

Zaboravljate vrh 

 

Čupanje ispod obrve može da stvori efekat podignute obrve, ali nemojte zaboraviti ni vrh. Na dijelu iznad obrve ne bi trebalo da bude “zalutalih” dlačica, jer one imaju tendenciju da tamo budu primjetnije. 

 

Pretjerano korišćenje olovke 

 

Uz pomoć samo par nježnih pokreta olovkom za obrve možete od običnih da napravite predivne i definisane obrve. Izaberite olovku koja je za nijansu svjetlija od boje vaših obrva. Previše tamne obrve izgledaju previše oštro i izvještačeno. Poenta je da osjenčite obrve, a ne da ih nacrtate. 

 

Čupanje voskom kada koristite kreme koje sadrže retinoide 

 

Kreme sa retinoidima obično su anti-age kreme koje poboljšavaju proizvodnju kolagena i ubrzavaju proces obnavljanja ćelija kože. Isto tako, one mogu da naprave “haos” na koži, ukoliko obrve čupate voskom. 

 

Retinoidi kožu čine ekstra osjetljivom i tankom, a čupanje obrva voskom (u ovakvoj situaciji) može da bude izuzetno bolno i utiče na pojavu iritacije. 

 

Ako koristite kreme sa ovim sastojkom, držite se pincete prilikom čupanja obrva. 

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.