x

NAŠLI SVOJ MIR I SPOKOJSTVO

Ovi pjevači su se odrekli islama i promijenili vjeru: Njoj hodža nije dao da sahrani oca, ona je zapjevala Srpkinja je mene majka rodila!

Promjena vjere uvijek je bila pod lupom javnosti, pogotovo kada je riječ o estradnim ličnostima. Mnogi pjevači su tokom svoje karijere promijenili veru, a oni su se odrekli islama.

Sinan Sakić

Iako rođen kao musliman, jedan od prvih koji je pronašao svoj duhovni mir bio je folk pjevač Sinan Sakić. U Indiju je često odlazio sa suprugom Sabinom, što zbog kćerke koja je tamo studirala, što zbog želje da uživaju u njihovom načinu života. Sinan i Sabina su u Indiji upoznali i duhovnog vođu Sai Babu, te su boravili u njegovom hramu. Meditacije su ih kaže opuštale i smirivale. Sakići su prvi put otišli u Indiju 1996. godine, kada je njihov sin Alen imao teške opekotine. Tvrdili su da im je upravo indijski duhovni vođa mnogo pomogao kod ovog problema. Sinan je često govorio da ga je budizam veoma zainteresovao.


Amir Rešić Nino

Na estradi najpoznatija ličnost koja je čak dva puta navodno mijenjala vjeru bio je pokojni folk pjevač Amir Rešić poznatiji kao Nino. Navodno je sa islama sredinom 90-ih na vrhuncu slave prešao na hrišćanstvo i uzeo ime Nikola. U pravoslavlju je navodno ostao do 2004. godine kada se ponovo vratio u islam. Nino je preminuo 2007. godine.


Lepa Brena

I Fahreta Živojinović, poznatija kao Lepa Brena, navodno je islam zamijenila pravoslavljem. Lepa Brena nikada nije željela da komentariše razlog za ovakav korak, ali se pridržavala svih pravoslavnih pravila i zajedno sa porodicom slavi Svetog arhangela Mihaila.


Nada Topčagić

Nada Topčagić dolazi iz muslimanske porodice iz Modrič.

"Meni tadašnji hodža nije dozvolio da sahranim oca kako ja želim, već pod njihovim uslovima i cijenama. To je tada za mene bilo neprihvatljivo, a kako sam čula, oni su imali dil sa kamenorezačkom radnjom. Ja i ne znam gdje je moj otac tačno sahranjen, orijentisala sam se ranije po četiri šljive, kojih danas više nema. Ime nikada nisam mijenjala, kada sam ja rođena, u selu su bile svega tri ili četiri Nade. Meni jesu roditelji bili muslimani, ali roditelje nisam mogla da biram, vjeru sam promijenila”, kazala je Nada.


Indira Radić

Indira Radić, dijete iz bosanskog mješovitog braka, rođena u Doboju, takođe je mijenjala veru. Ona je danas ponosna pravoslavka, a snimila je i pjesmu “Srpkinja je mene majka rodila”.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.