x

Ovo je 10 najboljih europskih destinacija za posjet u 2020.

Valja spomenuti kako se prema mišljenju putnika, ove godine svakako isplati skoknuti i do Rijeke, koja 2020. nosi laskavu titulu Europske kulturne prijestolnice. Lučki grad i središte Primorsko-goranske županije našao se na 8. mjestu, a prije njega mjesto su zauzeli rumunjski Sibiu i belgijski Namur.

Ok, ok, koronavirus je došao i do nas, pa možda mnogi i ne pomišljaju na odlazak na put, no za one koji ne mogu biti dugo na jednom mjestu, put je uvijek opcija, a glasovi posjetitelja stranice europeanbestdestinations.com mogli bi itekako pomoći prilikom odabira!

Lista izlazi svake godine, a ove je kao pobjednik i najbolja europska destinacija proglašen francuski grad Colmar, koji je dobio više od 600 tisuća glasova! Colmar se nalazi u regiji Elzas, koja graniči sa Švicarskom i Njemačkom. Isplati ga se posjetiti tijekom cijele godine jer će vas u zimi dočekati čudesni božićni sajmovi, dok ćete ujesen guštati u nekom od brojnih vinograda.

Drugo mjesto na listi ove godine pripalo je grčkoj prijestolnici Ateni. Grad je ovo koji je doslovno muzej na otvorenom, a može se pohvaliti sjajnim i bogatim noćnim životom. Na pobjedničko se postolje, možda i pomalo iznenađujuće, popeo i glavni grad Gruzije Tbilisi, za koji je posebno istaknuto kako ćete prilikom posjeta u najmanju ruku ostati iznenađeni nevjerojatnim arhitektonskim rješenjima.

Jedan od najsigurnijih gradova Europe, ali i grad s vjerojatno najpovoljnijim javnim prijevozom (365 eura za 365 dana), Beč, smjestio se na četvrtom mjestu zahvaljujući fascinantnoj povijesti, ali i, naravno, prilično dobrom načinu života. Odmah poslije njega našao se portugalski Cascais, prilično lijepa morska destinacija.

Valja spomenuti kako se prema mišljenju putnika, ove godine svakako isplati skoknuti i do naše Rijeke, koja 2020. nosi laskavu titulu Europske kulturne prijestolnice. Lučki grad i središte Primorsko-goranske županije našao se na 8. mjestu, a prije njega mjesto su zauzeli rumunjski Sibiu i belgijski Namur.

Recimo još kako TOP 10 zatvaraju Pariz, koji ne treba posebno predstavljati, te poljski Bydgoszcz

Naj europske destinacije za posjet u 2020. prema popisu European Best Destinations:

1. Colmar, Francuska

2. Atena, Grčka

3. Tbilisi, Gruzija

4. Beč, Austrija

5. Cascais, Portugal

6. Sibiu, Rumunjska

7. Namur, Belgija

8. Rijeka, Hrvatska

9. Pariz, Francuska

10. Bydgoszcz, Poljska


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.