x

diva i želiš nju

Ovo je jedan od rijetkih bh. repera koji ne koristi autotune: Pokidao s dvije nove pjesme!

Reper Advin Hodžić Adweenie sve više napreduje u svom poslu, što pokazuju rezultati i brojevi pregleda na njegovim pjesmama. Dvije najnovije numere - "Diva" i duetska "Želiš nju", pokazatelj su da se dobar hit može napraviti i bez autotune-a. Naime, Adweenie je reper koji je skrenuo pažnju na svoj rad i po tome što ne koristi čuveni autotune, pa su svi oni koji su poslušali njegove nove pjesme potpuno oduševljeni. 

.


Adweenie je inače rođen u Vlasenici, a od 2001. godine živi u Americi, tačnije u gradu Hartford u državi Connecticut. Kada je u BiH, mjesto prebivališta je Tuzla, a boravak u USA reperu je omogućio sjajan pristup muzici i da na našu scenu donese moderan zvuk. Najnovije od njega svakako je duet sa Seidom Skalić iz Švedske pod nazivom "Želiš nju". Pored toga, predstavio je i solo pjesmu koja se jako dugo čekala. Radi se o numeri "Diva" koja pretenduje da postane pravi hit. 


KC Blaze (Đorđe Romandić) je radio mix i master za obe pjesme, a Rimdi iz Sarajeva je radio muziku za reperovu solo pjesmu. Pohvalno je kako je sav aranžman uradio sami reper Adweenie. Bullzeye Beats je radio matricu za pjesmu "Želiš nju", dok je beat završio KC Blaze. Reper je pored njih zahvalan i sponzorima spotova: Dorian Gray Club Sarajevo, Hotel Apart Sarajevo Centar, Hotel Vertigos Tuzla i Select Rent a Car Srebrenik. 


Vedad Mandra je bio zadužen za spotove, od snimanja do montaže i editovanja, a pored cijele ove ekipe Adweenie je zahvalan i djevojkama u spotu. Ono što je tek interesantno, jeste da najzanimljivije od ovog repera tek stiže. Naime, uskoro će predstaviti dva nova spota za pjesmu "Ghetto princeza", te duetsku "Idem, idem" sa Azrom Husarkić iz Tuzle. 

Rad ovog repera možete podržati putem njegovih stranima na društvenim mrežama: 

.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.