x

Ovo je najbezbjedniji SUV

Značajan paket naprednih sistema za bezbjednost i pomoć vozaču, koji je primijenjen na potpuno novom modelu Lexus NX, omogućio je ovom luksuznom SUV modelu srednje veličine da dobije maksimalnih pet zvjezdica koje dodjeljuje Euro NCAP, nezavisna evropska grupa za testiranje bezbjednosti vozila.

Izvještaj o testiranju pokazao je vrhunske karakteristike NX-a u svakoj kategoriji. Time se potvrđuje kvalitet i efikasnost najnovije, treće generacije paketa Lexus Safety System +, ugrađenog u sve NX verzije kao standard, uporedo sa sveobuhvatnim pasivnim bezbjednosnim rješenjima i podrazumijevanom čvrstinom automobila koji pružaju zaštitu u slučaju sudara. Ovi rezultati se podjednako odnose na hibridno-električni model NX 350h i plug-in hibridno-električni NX 450h.


Preciznije, NX je postigao rezultat od 83 odsto zaštite odraslih putnika, 87 odsto za djecu, 83 odsto za ugrožene učesnike u saobraćaju, i 91 odsto za efikasnost svojih bezbjednosnih sistema pomoći.


Lexus je značajno poboljšao obim i funkcionalnost sistema aktivne bezbjednosti i pomoći vozaču, tako da su oni sada u stanju da otkriju najrazličitije opasnosti u brojnim situacijama u saobraćaju. Na primjer, sistem prije sudara (Pre-Collision System - PCS) dobio je unaprijeđeni radar i sistem kamera s milimetarskim talasima, tako da može da otkrije pješake i motocikle koji se nađu na putanji automobila. Također, nudi povećanu zaštitu prilikom skretanja na raskrsnici, određujući kada postoji visok rizik od sudara sa nailazećim vozilima, ili prilikom prelaženja puta pješaka i biciklista.


(Vrele gume.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.