x

Zla sudbina

Ovo je Zvonko, jedan od dva pilota koji je nastradao: Nadlijetao rodnu kuću i poginuo u tetkinom dvorištu!

BEOGRAD/MALI ZVORNIK - Pilot Vojske Srbije Zvonko V, koji je upravljao avionom MIG 21, poginuo je kada se njegov avion srušio u rejonu Brasine, kod Malog Zvornika, potvrđeno je u porodici stradalog pilota.

Nesretni pilot (43), inače, rodom je iz sela Donja Borina i, kako navode članovi njegove porodice, poginuo je malo pošto je nadlijetao svoje selo i porodičnu kuću.

Prema riječima drugih mještana, pilot koji je jutros je nastradao je iz susjednog sela Donja Borina čiji je stric, takođe, bio pilot, a nastradao je nesretnim slučajem kada je pao sa skele.


Mještanka Anđelija Krstić iz Brasine kaže da je čula jako zujanje iznad kuće, ali sa terase nije mogla ništa da vidi, pa je izašla ispred dvorišta i vidjela kako se avion okreće nekoliko puta iznad njene kuće. Učinilo joj se kao da avion pokušava da se spusti, međutim poslije nekoliko okretanja avion je pao na zemlju.

''Planula je jaka vatra i gust dim, počela sam jaukati, pomislila sam da ćemo svi izgorjeti cijela okolina, jer je bio ogroman dim i vatra blizu šume, bilo se strašno, ne može se opisati dok se ne vidi'', ispričala je Anđelija.


Kako kaže, jako se uplašila, potreslo bi je da je vidjela samo kako pada avion, a njenom strahu je doprinijelo kada je vidjela toliku vatru i dim. ''Ne znam kuda idem, otišla bih negdje, ali ne znam gdje'', priča ona.

Izrazila je žaljenje zbog smrti pilota sa kojim je, kaže, u rodbinskim odnosima i ispričala da na mjestu gdje je avion pao živi njegova tetka, sestra njegovog oca.

Jelica Maksić iz sela Donja Borina, odakle je rodom pilot Z.V. koji je stradao prilikom pada aviona, ispričala je da se nalazila u dvorištu svoje kuće kada se nad selom, iz pravca Brasine, pojavila letjelica, a ono što ju je uplašilo bio je zvuk i to što se spuštao sve niže i niže.


Kako kaže, avion je letio okrenut na bok, a djelovalo je da se spustio na svega 20-ak metara. ''Bilo je toliko bučno, treštalo je... Vidjelo se da se avion bori da se ispravi'', ispričala je Jelica.

Odjednom je, kaže, napravio krug, zaokrenuo se i polako počeo da se penje, a djelovalo je da se ''izvukao''. ''Nikad nisam doživjela veći strah u životu, od te buke, neizvjesnosti... Sve je trajalo oko minut, a bila je vječnost u stvari... Najednom se u daljini, na oko dva kilometra dalje, čuo pad i pojavio se dim'', ispričala je Jelica.


Prema pisanju portala Ucentar, Zvonko je važio za izuzetnog pilota i u kolektivu gdje radi za njega imaju samorječi hvale. Radio je na aerodromu u Lađevcima kod Kraljeva gdje je upravljao avionom orao, da bi prešao na Batajnicu kao trenažni pilot na MIG-u 21. Odatle je i poletio jutros.

Na njegovom Fejsbuk profilu nalazi se upravo njegova fotografija i fotografija MIG-a 21. U komentaru ispod fotografije aviona napisao je "55 godina kod nas i dalje na prvoj liniji!".

.

.

.

.

Izvor: Tanjug

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.