x

Ovo nikako ne radite ako on počne da se hladi!

Pažljivo čitajte i potrudite se da ovu grešku i vi NE UČINITE!

Muškarci često s vremenom jednostavno promene svoje ponašanje, pa će tako neki prorediti poruke i pozive, neki će prestati da budu romantični i da se trude, neki će jednostavno djelovati kao da imaju pametnijeg posla nego da se viđaju sa ženom za kojom su nekoliko mjeseci ranije doslovno trčali…

 

Bez obzira na to koji je razlog gubitka interesovanja, jedno je sigurno – žene u ovoj situaciji često reaguju potpuno pogrešno, što rezultira još većim gubitkom interesovanja ili raskidom.

 

Kad žena osjeti da se muškarac ponaša drugačije nego prije, počinje da paniči jer misli da će ga izgubiti. U tom se trenutku i njeno ponašanje mijenja, pa umjesto da jednostavno pusti da stvari idu svojim tokom, postaje napeta i počinje da ispituje teren. Dok je muškarac možda samo privremeno distanciran zbog stresnijeg perioda na poslu, žena panično želi da sazna u čemu je problem pa šalje poruke tipa: “Promijenio si se, prije si bio romantičniji/zabavniji” ili “Ignorišeš me” – i slično.

 

Drugim riječima, postajemo paranoične i naporne, zbog čega nemali broj muškaraca stvarno gubi interesovanje.

 

Najveća greška koju pravimo je stvaranje osjećaja krivice kod muškarca koji se ne ponaša tačno onako kako mi želimo. Umjesto da ga pustimo da bude svoj i opušteno gledamo na stvari, zbog panike koja nas je obuzela često od muve pravimo slona i dramimo oko stvari koje ne traže dramu.

 

Kao šlag na tortu, izmišljamo priču o tome zbog čega se promijenio, pa će tako par večeri zaredom u kojima nam nije poslao poruku postati nepobitan dokaz o tome da nas više ne voli, vara, ili planira da nas ostavi, zbog čega ćemo ga radije napasti nego smireno pitati je li sve u redu.

 

Muškarcima se vrlo često smijemo jer ne žele da pitaju za uputstva kad nekuda voze, a upravo to žene često rade u vezi – donose zaključke bez dovoljno informacija, reaguju naslijepo i odbijaju da pitaju gdje se tačno nalaze.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.