x

Ovo se u UFC-u dogodilo prvi put u povijesti

MMA borac Raul Rosas junior još nije napunio 18 godina, ali je već uspio izboriti ugovor s elitnom UFC promocijom.

Momak iz Kalifornije osvojio je “Dana White’s Contender Series”, svojevrsne “kvalifikacije” za mjesto u najjačoj svjetskoj organizaciji kada su u pitanju mješovite borilačke vještine.

Nakon tri dominantne runde, Rosas je u borbi bantam kategorije (do 61 kg) jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio osam godina starijeg Manda Gutiérreza.


Mladić sada ima savršen omjer u profesionalnim MMA borbama – šest pobjeda u šest mečeva, od čega pet prekidom (4 submissiona i 1 KO).

“Nikada nisam vidio ništa slično. Svi su nam govorili da smo ludi ako ne potpišemo ugovor s njim. To je apsolutna istina, on je nevjerojatno talentiran. Poseban borac, drugačiji od ostalih”, rekao je predsjednik UFC-a Dana White.


Rosas 8. listopada puni 18 godina i najmlađi je član UFC-a od osnivanja organizacije. Najmlađi borac u trenutku nastupa bio je Dan Lauzon, brat legendarnog Johna Lauzona – u UFC-u je debitirao s 18 godina i 198 dana. Najmlađi prvak u povijesti promocije je John Jones, koji je postao prvak poluteške kategorije 2011. godine. sa samo 23 godine.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.