x

RIJEČ FRIZERA

Ovo su najčešći "krivci" zbog kojih vam se kosa masti

Masno tjeme vrlo je čest problem zbog kojeg žene posežu za svim mogućim preparatima za njegu.

Frizeri su objasnili koji su mogući uzroci problema, a to nisu pogrešan šampon i regenerator ili prečesto pranje kose, kao što mnogi misle.

Jedan od mogućih uzroka je prljava četka za kosu. Ona može biti leglo za sve vrste bakterija, posebno ukoliko redovno koristite proizvode za oblikovanje.

Nakupljena prašina i ostatak proizvoda stvorit će začepljeni instrument koji će se prenijeti u vašu čistu kosu, pojašnjavaju frizeri.

Zavezana kosa preko noći također može biti problem zbog čega vam se kosa masti češće nego inače. Kad noću zavežete kosu, sva se vaša prirodna ulja koncenttišu na tjeme. To sprječava da se ulja rasporede na cijeli pramen kose ostavljajući kosu masnom u blizini područja korijena.

Ako su vanjski uslovi takvi da je visok vanjski nivo vlage, kosa će zbog toga biti i masnija. U tom slučaju, najbolje je u vlažnije doba godine uskladiti njegu kose.

Serumi za sjaj kose su vrlo popularni, ali ako ih utrljate blizu tjemena gdje već ima puno ulja, kosa bi mogla izgledati vrlo masno. Da biste to spriječili, koncentrišite serum prema sredini vlasi, a zatim prema krajevima.

Prema mišljenju stručnjaka, stalno dodirivanje vaše kose prenosi ulja s vrhova prstiju i ruku na pramenove i to nije dobra ideja. Nedostatak vitamina B također može biti jedan od razloga masnije kose, kao i hormonalne promjene.

Korištenje pogrešnih proizvoda za kosu i perut također mogu biti "krivci" masnije kose, stoga obratite pažnju šta je to što vam ne odgovara i pokušajte to iskorijeniti, a kosi vratiti sjaj i ljepotu.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.