x

Mercedes

Ovo su novi Mercedes CLA i CLA Shooting Brake. Snaga je u detaljima

Diskretno! Mercedes CLA 2023. doživio je suptilne promjene koje je teško primijetiti golim okom.

Mercedes temeljito osvježava svoju ponudu. Uz nove modele, svoj debi imaju i osvježeni automobili. Prije nekoliko sedmica upoznali smo A i B klasu nakon faceliftinga, a sada im se pridružuje i Mercedes CLA 2023.

Što se promijenilo? Morate napregnuti oči i fokusirati se na detalje – oni su ključni.

Mercedes CLA 2023. Snaga u detaljima


Prije svega, facelift model dobio je osvježene odbojnike i nešto drugačije iscrtanu masku. Osim toga, promijenjen je svjetlosni potpis LED HIGH PERFORMANCE prednjih i stražnjih svjetala. Dakle, ovi elementi će vam omogućiti da prepoznate novi automobil na cesti.


Osim toga, bit će novih dizajna u ponudi felgi, a paleta boja dobila je nekoliko novih nijansi – uključujući plavu i tirkiznu. Dakle, ne možete se žaliti da je sve postalo dostadno.


U kabini nema touchpada


Ovo je samo veliki minus, jer sada morate prihvatiti otiske prstiju na ekranu. E, to je cijena “modernog”. Nijemci su promijenili i upravljač, dodali nove ukrasne lajsne. Sisem MBUX također je dobio konfigurabilne ekrane koji mogu prenositi odabrane podatke.


Šta još?


Na primjer, USB-C priključci s pozadinskim osvjetljenjem i Burmesterov bolji zvučni sistem. To znači da kabina može biti stvarno lijepa.


Izvor: automobili.ba



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.