x

Legende Bayerna na ratnoj nozi

Ozbiljno se 'zakuhalo' između Mattaheusa i Salihamidžića: "Razumijem, štiti i sebe"

Hasan Salihamidžić i Lothar Matthaus nalaze se na ratnoj nozi.

Nekadašnji saigrači iz Bayerna 'zakuhali' su zbog Matthausovih komentara o igri bavarskog kluba u proteklom periodu i žestokih kritika nakon duela s Bochumom i poraza od 4:2.

Posebno je Matthaus prozvao Dayota Upamecana i Lucasa Hernandeza, a zatim je reagovao Hasan Salihamidžić i stao je u odbranu svojih fudbalera.

"Naravno da Lothar mora nešto reći. Ipak je on stručnjak", istakao je Salihamidžić i jasno je poručio svom nekadašnjem kolegi s terena da ga ne zanima ono što on ima da kaže:


"Ne interesuje me šta on priča. Zaista me ne zanima. Mi čvrsto stojimo uz svoje igrače i baš me briga šta Lothar priča", jasan je Hasan Salihamidžić.

Matthaus je odlučio reagovati na ovu izjavu i poručio je kako zna da Hasan pod pritiskom jer je on kreirao trenutnu ekipu.

"Moj posao kao novinara je da ocjenjujem nastupe. Pa, Hasan, Nagelsmann i Kimmichu su lično potvrdili da Bayern nije odigrao dobar meč protiv Bochuma i bili su samokritični", počeo je razgovor za Bild Matthaus i nastavlja:


"Hasan je pod pritiskom jer je on odgovoran za ekipu koju je sastavio, posebno za defanzivni dio. S Hernandezom i Upamecanom kvalitet i cijena ne idu zajedno. Hernandez bi mogao da poremeti strukturu plata u timu".

Ponovio je da je odbrana Bayerna izuzetno spora.

"Defanzivci su limitirani u brzini. To se posebno primijeti u odsustvu Alphonsa Daviesa. Hasan ne štiti samo igrače već i sebe, jer on je zadužen za transfere. Razumijem ga", poručio je Matthaus.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.