x

Lavovi u polufinalu Lige prvaka

Padaju velikan za velikanom: Lyon izbacio Manchester City!

Još jedno iznenađenje dogodilo se večeras u završnici Lige prvaka.

Manchester City bio je veliki favorit, ali u Lisabonu smo već uvidjeli da favoriti ne pobjeđuju uvijek. Ispao je Atletico od Leipziga, zamalo PSG od Atalante, a večeras je City izbačen od Lyona, koji je slavio s 3:1 i plasirao se u polufinale, gdje ga čeka Bayern.

City je odmah na startu imao priliku, ali je Marcai očistio pred golom Lyona. Bez pravih šansi narednih 20-ak minuta, a oonda potpuno neočekivano francuska momčad stiže do vodstva.

Maxwel Cornet je s ruba šesnaesterca gađao i pgoodio. Sudija Makkelie je najprije provjerio je li bilo ofsajda, a VAR je zatim potvrdio gol za slavlje Lyona.

Do kraja prvog dijela City je dominirao, ali nije bilo pravih prilika, sve do završnice poluvremena kada kada je De Bruyne sjajno proigrao Sterlinga, ali je Lyonova odbrana uspjela da odblokira njegov udarac.

U nastavku očekivana dominacija Građana, ali Lyon se dobro branio. U 60. minuti De Bruyne puca iz slobodnjaka, no Lopes sjajno brani. Napadi engleskog viceprvaka su bivali sve češći i konkretniji, da bi na kraju došlo do izjednačenja.

Sjajni De Bruyne je lijepo zabio u 69. minuti nakon asistencije Sterlinga.

Uslijedio je period kada se činilo da je City bliže pobjedi, imao je nekoliko šansi, a onda novi šok.

Samo što je ušao u igru, Moussa Dembele je zabio i slomio City, koji više nije uspio da se vrati, pa će Lavovi protiv Bayerna igrati polufinale.

Najteže će sve ovo pasti Sterlingu koji je u 85. minuti promašio prazan gol, a već na drugoj strani Lyon zabija za konačnih 3:1. Demble je odbijanac pospremio u mrežu i završio cijelu priču.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.