x

Koronavirus "ušao" u Olimpijsko selo

Panika u Tokiju nekoliko dana pred početak Olimpijskih igara

Otvorenje Olimpijskih igara u Tokiju planirano je za 23. juli i one će trajati sve do 8. avgusta.

Olimpijske igre trebale su se održati u Tokiju prošlog ljeta, ali su odgođene zbog pandemije koronavirusa.

Odlučeno je da će se Olimpijada održati od 23. jula do 8. avgusta, a organizatori se itekako pribojavaju problema koje bi mogao izazvati koronavirus.

Zbog toga je odlučeno da će se takmičenja održavati pred praznim tribinama, te da sportisti koji će učestvovati na Olimpijadi moraju poštovati zaista rigorozna pravila.


No, jutros se pojavila vijest da se desilo ono čega su se organizatori najviše pribojavali, a to je da je koronavirus ušao u Olimpijsko selo nekoliko dana pred dolazak sportista iz cijelog svijeta.

Organizatori su objavili da je u Olimpijskom selu zabilježen prvi slučaj koronavirusa i strahuju da bi se virus mogao proširiti među učesnicima i da bi OI mogle povećati značajno broj zaraženih u Japanu.


Identitet zaražene osobe nije objavljen, a jedino je poznato da se radi o stranom državljanu koji je dio organizacije u Olimpijskom selu.

Međutim, jasno je da se Olimpijada neće odgađati, a organizatori se samo nadaju da im koronavirus neće napraviti totalni haos u narednih nekoliko sedmica.

Na Olimpijadi će učestvovati više od 11.000 sportista iz cijelog svijeta, a iz Međunarodnog olimpijskog odbora su otkrili da je vakcinisano njih oko 85%.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.