x

Paprike s ukusom parmezana

Ispohovane vadite i stavljajte na tanjir sa nekoliko papirnatih ubrusa da se ocijedi višak masnoće.

Sastojci:

6 paprika

200 g gauda sira

2 jajeta

50-100 g brašna

100 g prezli

30 g rendanog parmezana

biber, so, ulje

suva mješavina povrća u kesici

Priprema:

Operite i kratko ispecite paprike da omekšaju, pa ih ostavite u posudu zatvorene da se potpare i lakše oljušte. Ulje sipajte u veći tiganj i ostavite da se zagrije. Gaudu isijecite na šest komada, stavite u svaku papriku, a potom paprike uvaljajte u brašno, pa u umućeno jaje sa rendanim parmezanom i malo soli, i na kraju u prezle. Ovako pripremljene paprike prvo slažite na tanjir, a tek potom pržite na ulju, da fino porumene sa obje strane. Ispohovane vadite i stavljajte na tanjir sa nekoliko papirnatih ubrusa da se ocijedi višak masnoće.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.