x

Blizu dogovora s Barcom

Pau Gasol se vraća u Evropu

Dvosturki NBA šampion Pau Gasol (40) vraća se u Evropu.

Prema navodima španskih medija, legendarni košarkaš je u ozbiljnim pregovorima s ekipom Barcelone i dogovor između dvije strane je veoma blizu realizacije.

Gasol, koji je u ponedjeljak proslavio 40. rođendan, ima namjeru da odigra barem još jednu sezonu. Oporavio se od povrede stopala i želi da nastavi igrati.

Španac je od novembra prošle godine bez kluba nakon što je otpušten od Portland Trail Blazersa, a nije previše ni igrao 2019. godine, gdje je posljednji meč odigrao u dresu Milwaukee Bucksa.

Ranije je Gasol najavljivao kako se želi vratiti na parket i karijeru završiti s reprezentacijom na Olimpijskim igrama u Tokiju i ta bi mu se želja na kraju mogla i ostvariti.

Sigurno je da bi slavni košarkaš bio ogromno pojačanje za katalonski klub koji bi u narednoj sezoni mogao napasti sve trofeje s obzirom da prave zaista sjajan tim.

Pau Gasol je karijeru počeo upravo u Barceloni za koju je igrao tri godine (1998-2001) i s kojom je osvojio dva naslova prvaka. Zatim je uslijedila NBA karijera s Grizzliesima, Lakersima, Bullsima i Bucksima.

Dva prstena prvaka je osvojio s Lakersima, a u karijeri je na prosjeku od 17 poena po meču.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.