x

Liverpool slavio u velikom derbiju Premiershipa

Pep Guardiola pao na ispitu kod Jurgena Kloppa, Redsi se zacementirali na prvoj poziciji

Fudbaleri Liverpoola pobijedili su u velikom derbiju Premiershipa Manchester City na domaćem terenu sa 3:1. 

Redsi su ovaj susret koji na kraju može odlučiti i prvaka Engleske otvorili fantastično i do značajne prednosti su stigli nakon samo 13 minuta utakmice.

Već u 6. minuti domaći dolaze do prednosti i to nakon fantastičnog pogotka kojeg je postigao Fabinho. Samo sedam minuta kasnije novi gol u mreži Claudija Brava a ovog puta pogađa Mohamed Salah i to glavom nakon asistencije Robertsona.

Nakon toga se ušlo u mirniji period susreta i prvo poluvrijeme je završeno tim rezultatom.

Redsi su krenuli furiozno i u nastavku meča pa su već u 51. minuti stigli do trećeg gola, a strijelac je ovog puta bio Sadio Mane.

Nakon toga Građani preuzimaju inicijativu i pritišću na gol Alissona Beckera što im se isplatilo 12 minuta prije kraja kada Bernardo Silva pogađa za smanjenje prednosti domaćih.

Iako je City napadao svim silama do kraja susreta u pokušaju da napravi neko čudo, to se ipak nije desilo pa je ostalo na snalzi onih 3:1 iz 78. minute.

Liverpool je ovom pobjedom pobjegao Cityju na plus devet na tabeli i Građane ostavio na 4. poziciji. Ispred njih sada su Leicester i Chelsea sa 26 bodova, dok su Redsi sigurni na liderskoj poziciji sa čak 34.

U narednom kolu Liverpool gostuje kod Crystal Palacea, dok City dočekuje Chelsea.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.